Ez a blog jó alap ahhoz, hogy mit kell elkerülni BP-n? Néha átcsúszik a már-már hihetetlen kategóriába.
hovane.blogspot.hu
Ha felvesznek ősztől laknék BP-n. Aránylag sokat járok fel, de szinte mindig a.) odavalósi ismerősökkel, akikről tudom, hogy tudjkák, merre kell menni b.) célirányosan valahová (pl. rendezvény)
Viszont szeptembertől önmagamnak kell fent navigálnom és amikor pár hete egy ismerősünket megkergették a Népszínház utcában elkezdtem utánanézni mit érdemes kerülnöm. Megörültem ennek a blognak, de mit mondjak, elég sok (és néhány nekem kikerülhetetlen pl. Keleti) helyet felsorol és mintha nem is Magyarország fővárosáról írna, hanem valami fülöp-szigeteki külvárosról. Mennyire vegyem készpénznek, amit a fickó leír?
Semennyire.
Mindenhol vannak ilyen emberek, akik kötözködnek, vagy rabolni akarnak. Lehetőleg egyedül éjszaka ne kószálj, pláne ismeretlen környéken, de amíg csomópontokon haladsz át, ahol sokan vannak, addig nem rabolnak ki/támadnak meg nagyobb eséllyel, mint akárhol máshol.
Nem kell elkerülni semmit, használd a józan eszed. Sötét, kihalt ismeretlen sikátorba nem megyünk be. Idegen embernek nem lóbáljuk a táskánkat. Nem a kezünkbe cipeljük a méregdrága telefonunkat.
És hasonlók :)
Hadd vitatkozzak! Nagyon nem mindegy, milyen egy környék lakosságának összetétele... most lehet ezen megrökönyödni, de sajnos így van. És persze az sem mindegy, hány kocsma van utcasarkonként.
Amilyen gócpontokat kiemel (Blaha, Nyugati, Határ út, Népszínház utca, stb.), valóban Budapest legveszélyesebb helyei. Kicsit talán tényleg túlzásba viszi itt-ott a dolgokat, de saját tapasztalataim is ezeket a környékeket mutatják, amiket este érdemes elkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!