Manapság M. o. -on 400000 ártatlan gyerek éhezik. Mi volna a megoldás e súlyos helyzet felszámolására?
Húha, akkor abban a tévéműsorban, amit pár évvel ezelőtt láttam a Gyermekétkeztetési Alapítványról, csupa városi legenda volt?
És azok a magyar családok, akiket volt alkalmam az elmúlt években megismerni a környezetemben, mind-mind a "lila ködös pesti elmélet" részei voltak?
Te ismered az _összes_ magyar családot, hogy ilyen biztosan kijelentetted, hogy magyar gyerek sehol nem éhezik?
Ugyan már...
Deviáns család a magyar népességben is akad... - Nem csak akad, jócskán vannak ilyenek. De nem csak az alkoholista vagy egyéb szenvedélybetegek gyerekei éhezhetnek.
Vettem a fáradságot, és rákerestem az alapítványra, tessék, az eredmények:
http://www.youtube.com/user/gyealap
380.000 gyerek...
A "halmozottan hátrányos helyzet" pedig nem bőrszíntől függ, hanem a jogszabályi rendelkezéstől. Az első feltétel a "hátrányos helyzet", ami azt jelenti, hogy a jegyző a gyereket védelembe veszi ÉS a rendszeres gyermekvédelmi támogatásra való jogosultságát is megállapítja.
Számadatokat nem tudok pontosan, de az biztos, hogy ugyanolyan túlzás azt állítani, hogy minden cigány gyermek - vagy akár a legtöbb - ebbe a csoportba tartozik, mint azt, hogy ritka az éhező magyar gyerek...
Látod - ebben soha nem fogunk egyetérteni. A különféle alapítványok önreklámainak nem hiszek - a saját szememnek és általam ismert, "terepen" dolgozó szakembereknek sokkal inkább...és mindkét "tükör" mást mutat.
Aztán..ha jól emlékszem, Churchill mondta: "Csak annak a statisztikának hiszek, amelyet magam hamisítottam". Mottónak nem rossz.
@ 12:
Churhill mondása városi legenda, ld. itt:
Abban egyetértünk, hogy az ember igazából a saját szemének és tapasztalatainak hisz. Én ezzel ugyanígy vagyok, és tudok ellenpéldát bőven, mint utaltam is erre.
A megoldás talán az lenne, ha személyesen győződnél meg az egyes alapítványok munkájáról. Vagy még jobb, ha te magad létrehozol egyet. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!