Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tennél Ha a szomszédodba...

Mit tennél Ha a szomszédodba meleg vagy leszbikus pár költözne akiknek van két gyereke 1 kisfiú és kislány?

Figyelt kérdés
2012. júl. 9. 15:05
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
Gondolkodj már te azzal a középkori agyaddal. Meleg pároknak ebben az évszázadban nem volt annyi gyermekük mint amennyi egy hét alatt születik hetero pároknál. Hogy lehetne így egy ilyen friss témában már pontos és hiteles kutatás? Attól, hogy megvizsgálnak jobb esetben pár száz meleg párt és a gyereküket, abból még nem derül ki semmi. Ahhoz, hogy tényleg meg tudjuk, mi lesz ebből, nagyságrendekkel több "kísérleti alany" kéne. Én pedig nem támogatom az embereken való kísérletezést.
2012. júl. 9. 21:15
 32/43 anonim ***** válasza:
10%

Ezen az "egynemű párként GYEREKET akarunk!" - toporzékoláson csak keserűen nevetni tudok. Homoszexuális felnőtt ember! Nem érzed, mekkora felelőtlenség és önzés gyermeket (zsarolással) beilleszteni olyan párkapcsolatba, amely eleve különbözik a természetesnek tekintett megszokottól?! - ami, ha megfeszülsz is, természetes és megszokott, vagyis norma marad. Hisz felnőtt vagy és teljes értelemben társadalmi lény!

Hogy lehet az, hogy pusztán "jogegyenlőségi" érdekekből, nem átallnál magadhoz/magatokhoz venni egy kisembert - aztán kitenni őt a legkínosabb szituációknak, pl. már az óvodában. A gyerek kegyetlenül nyilt..másnap már körbeállnák a társai..egymást túlkiabálva "lincselnék" meg lelkileg ("neked az apukád az anyukád? Két anyukád van? Két apukád van..? Nem is vagy a gyerekük! Mert nem lehetsz! És akkor kinek vagy a gyereke? Senkinek se, beee!")

Ezzel kezdődne az élete, szocializációja, önreflexiója. Könnyű azt mondani a Rózsadombról, vagy a homo-parádé kellős közepéről, hogy két okos, érzékeny ember szerető segítsége mindent megold, mert optimálisan irányítja a fejleményeket. Nem. Nem old meg semmit és nem irányít. Az a gyerek előbb vagy utóbb (de talán rögtön) meghasonulna önmagával. Nem épülhetne önazonos, egészséges személyiséggé. Hiába lenne hiper-intelligens (de kevés ember az!), az egész létezése nyomások kiegyensúlyozásáról, magyarázkodásról, indoklásról, bizonygatásról szólna - és akkor a kapott párkapcsolati minta hatásáról még nem is beszéltünk.

Te, felnőtt homoszexuális, aki legtöbb esetben tanult vagy, tájékozott, okos és hasznos ember - ezen a ponton mért nem vagy belátó? Bocsáss meg ezerszer, de ez...infantilizmus..szánalmas kompenzáció. Át tudom érezni, mennyire nehéz létfeltétel-rendszer homoszexuálisnak lenni, de ha már nem áll hatalmadban tenni ellene, fogadd el teljesen, mindennel együtt, amivel jár - és hát az utódnemzés lehetetlensége a természetéből fakad. Kérlek, légy ember minden értelemben: tudj számot vetni, elfogadni - és az elfogadással együtt: lemondani. Heteróként, együttérzéssel írtam, amit írtam.

2012. júl. 9. 21:52
 33/43 A kérdező kommentje:
Nyugat-Európában, Kanadában USA tagállamaiban Ausztráliában egyes államaiban meg van a joguk hogy béranya örökbefogadás spermabank segítségéve gyereke lehessen egy meleg illetve leszbikus párnak, ezt heteroszexuális osztálytársaim is elismerik, akik nyitottabbak.
2012. júl. 10. 09:56
 34/43 anonim ***** válasza:
31%
Persze, van ahol van lehetőségük, a világ nagyobb részén viszont nincs. Elgondolkodtató, hogy miért ezekben a "liberális" nyugati államokban van ilyen sok meleg... egy szó: divat.
2012. júl. 10. 11:15
 35/43 anonim ***** válasza:
89%
Divat a fenét... csak van, ahol be lehet ismerni, máshol meg megkövezés jár érte. Persze, hogy ott nem ismerik be. Erre meg azt mondjuk, hogy ahol beismerik, ott "divat". "Okos" gondolat.
2012. júl. 10. 12:19
 36/43 anonim ***** válasza:
44%
Az emberek félnek az újtól, főleg ebben a gumicsizmás országban. A mai felnőttek még csodabogárnak látják a melegeket, a fiatalok közt sokan divatból kipróbálják, az ő gyerekeiknek már a szeme sem rebben majd egy meleg pár láttán. Szerintem ezt csak valami radikális, vallási mozgalom tudná megállítani, de szerencsére manapság már szűk az a réteg, amelyik Jézus nevében embereket bántana.
2012. júl. 10. 13:10
 37/43 anonim ***** válasza:
23%
Itthon sem jár értem megkövezés, mégis csak szinte a fiatalabb korosztályból vannak melegek.
2012. júl. 10. 13:30
 38/43 anonim ***** válasza:
Dehogy csak a legfiatalabb korosztályból vannak melegek... rengeteg idős meleg is van, ajánlom Szilágyi Gyula: Melegfront c. munkáját.
2012. júl. 10. 13:36
 39/43 anonim ***** válasza:
A fiatalok közt. :) Kiveri a szemünket, de mi nem látunk a kapától. Hülye egy ország ez, de legalább mindig van min nevetni.
2012. júl. 10. 13:46
 40/43 anonim válasza:
100%

Azért, mert a fiatalok könnyebben fel merik vállalni a homoszexualitást, mert ez a korszak, amiben élünk, a liberalizmus meg satöbbi lehetővé teszi ezt, az nem azt jelenti, hogy az idősebb korosztályokban (30-40-50) nincsenek homoszexuálisak. Csak ők még abban a korban élnek, ahol ezzel nem lehetett úgymond "villogni", és nyíltan felvállalni. Viszont már nem egyszer láttam 40-50 év körüli nőket csókolózni a kocsiban, egy üzletház előtt :))

Egyébként a kérdés érdekes, nem túl reális, de engem nem zavarna. A homoszexuálisok ugyanúgy emberek, ahogy a heterok. Semmibe nem különbözünk, csupán másképpen szeretünk. Ennyi. Minden más ugyanaz.

A sok divatmajomról, aki szerint meg menő leszbikusnak lenni és azzal villogni bulikon meg itt-ott, azokról pedig nem tehetnek azok, akik tisztában vannak vele, hogy az ilyesfajta tevékenységeket a négy fal között kell intézni (vagy az olyan szórakozóhelyeken, amelyek kifejezetten melegbarát helyek).

2012. júl. 10. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!