A romák indiaiak?

Figyelt kérdés

Az Európában élő roma nemzetiségű emberek, olyanok mint akik Indiában laknak?

Ha igen, miért nem számítanak indiai kisebbségnek? A Magyarországon élő szlovákok is pl szlovák kisebbségnek számít.

2012. júl. 8. 10:07
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Félig roma vagyok..nincs olyan hogy roma nemzetiség..roma etnikum van, Magyarország egyetlen etnikai kisebbsége.. India tudomásom szerint nem az eredeti hazája népemnek..Indiában kisebbségben éltek..,de a 7.sz.környékén elvándoroltak onnan. Vándorlásuk során számos néppel kerültek érintkezésbe. A zsidókkal áll a roma nép rokonságban..neten olvass csak utána, találsz erről infókat.
2012. aug. 7. 15:44
 22/22 Nilaaa válasza:

14/21 válaszoló irta.

melyik ez az é-indiai nyelv? fantasztikus mert az arab is hasonlit az indiaihoz!!!!!!

nos, engem is érdekelne melyik ez az é-indiai nyelv.

2., az arab NEM HASONLIT AZ INDIAIHOZ... mert INDIAI NYELV nem létezik....

indiában nagyon sok nyelvet beszélnek, köztük a hindit, de a hindit nem beszéli minden egyes indiai ember.

a hindi nyelvben is vannak olyan szavak amelyek azonosak cigány szavakkal........ (pontosabban nem tudom, azaz cigány nyelvjárásokat nem ismerem jól..)

-- és még egy, h a HINDI nyelv NEM hasonló az arabhoz.. a helyzet tudomásom szerint az,h a hindi nyelv nagyon sok urdu szót használ, az urdu pedig hasonló az arabhoz.

gondolom ezt a hasonlóságot vetted észre.

javitson ki valaki ha tévedek a fentiekben.

2014. júl. 11. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!