(KB. két évvel ez előtt kimentem az Örs vezér térre, és megkérdeztem 30 embert, hogy ő miért utálja a franciákat? Ebből 8 ember mondta azt, hogy ő szereti, vagy nem utálja őket, 17 ember nem tudta megindokolni, és a maradék öt pedig vagy azt mondta, hogy undorító a nyelvük, vagy azt, hogy mert csigát esznek. ??????? Mi ez a hülye indok? "Mert csigát esznek." Már fogtam a fejem a hülyeségtől. (Nem szeretném megsérteni azokat, akik ugyan ezen a véleményen vannak!))
Nekem ez a legmegdöbbentőbb. Utálnak valakit de nem tudják hogy miért. Ez mindent elárul róluk. Kell nekik valaki akit jobban utálhatnak saját maguknál...
2012. júl. 7. 18:48
2/5 anonim válasza:
Trianon óta divat a franciákat utálni magyarországon.
Külföldön meg azért nem bírják őket, mert a legtöbbjük eléggé felsőbbrendűnek érzi magát.
Én tanultam franciául, ismerek is párat, de nekem sem szimpatikusak. Tényleg elég magasan hordják az orrukat, csak azt nem tudom, mire fel. De azt túlzás lenne mondani, hogy utálom őket. A francia nyelv meg nem undorító, tök átlagos nyelv. Hogy lehet egy nyelv "undorító"? Még hogy a csiga undorító, oké. Na de egy nyelv? Mindig meglepődök az ilyen értelmes embereken.
2012. júl. 7. 19:51
3/5 anonim válasza:
Apám is utálja a franciákat. Gyakran jön szóba az ilyesmi, mindig megkérem, hogy mondjon egy értelmes indokot. Természetesen mindig csak ugyanazt tudja mondani: Clemenceau. Ja, mert hát egy lassan 100 éve halott francia politikusnak tényleg nagyon sok köze van a mai franciákhoz, vagy akár a korabeli franciákhoz. Tehát részéről ez ilyen "nagyon magyar vagyok" dolog. Azt nem tudja felfogni, hogy attól nem lesz "magyarabb" (ezzel szokott jönni, hogy ő magyarabb :D), hogy egy egész ország lakosságát utálja, mindezt úgy, hogy életében nem beszélt még egy francia emberrel sem. :)
2012. júl. 7. 19:54
4/5 MrPifta válasza:
Egy filmben volt:
"-Isten utálja a melegeket. És a franciákat.
-A franciákat???
-mindenki utálja a franciákat"
2012. júl. 7. 21:04
5/5 A kérdező kommentje:
Hogyan lehet egy nyelv undorító? Nem tudom. Az én apám azért utálja őket, mert "csigazabálók".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!