Feltétlenül lehetett német felmenőm?
Ez a kérdés már régóta foglalkoztat de valamiért nem merek erről kérdezni a szüleimtől. A vezetéknevem ER végződésű és egyáltalán nem magyaros. Ebből az okból következtetek, hogy a valamelyik felmenőm német/germán lehetett. Továbbá külső és belső tulajdonságokban is vannak hasonlóságok: a családban szinte mindenkinek szőke haja, kék szeme van, magasak vagyunk és sok a mérnök végzettségű.
Bocs ha primitív a kérdés vagy hazaárulónak tűnök de nem ez nem így van csak foglalkoztat a kérdés.
18/F
Szerintem inkább osztrák vagy. Üljön össze a család, és írjatok egy családfát, aztán kutass a neved után a neten.
Nekem is sokat segített, teljes depresszióban voltam, amiért azt hittem, hogy szlovákok a felmenőim, de mint kiderült, hál' Istennek vagy Lengyel, vagy Csehországból származom.
Könnyen lehetséges.Nagyon sok magyarnak van germán származása.Sokuk teljesen úgy néz ki mint egy német vagy egy osztrák.
Én is érdekes "mix" vagyok.A családom arisztokrata származású , magyar , német , orosz felmenőim vannak.Az orosz vér akkor került a képbe amikor A Szovjetunió létrejött és a nemes embereknek menekülni kellett vagy meghaltak.Ők Németországban menekültek és ott telepedtek le.
Én magyarnak vallom magam.A származásom csak 1 dolog.
18:11-as vagyok.Engem is érdekelt ,hogy milyen felmenőim vannak.Nagyapám sváb nagyanyám felvidéki,apai ágon meg bácskiskun megyeiek.
Hazaáruló ettől meg végképp nem vagy :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!