Ennek mi köze a joghoz?
Nem akarok menni, jobb dolgom is van az életben, nincs megfizetve, korlátozza a személyes szabadságomat, a lelkiismeretemet, potenciálisan életveszélyes, békeidőben, egy nagy katonai szervezet tagjaként indokolatlan, a modern hadviselés már nem az ágyútöltelék-képzésre épül stb. stb.
De sokan ettől várják a sosem létezett tekintélytisztelet "visszaállítását".
Ennyi.
Nem vagyok betojva, hanem egyszerűen
1: A mai háborúkat nem a katona nyeri, hanem a technika, abból meg csehül állunk.
2: Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a kiképzőtisztek szellemi szintje eléri azt a minimumot, aminél hajlandó vagyok valakinek engedelmeskedni.
"Életem legnagyobb élménye volt, ha tehetném még visszamennék néhány évre."
Akkor te jó helyen lehettél. Viszont aki '90 előtt volt katona az inkább meggyőződéses, őrült tisztekről, spórolásról és hülyék tömkelegéről is be tud ám számolni. Voltak jó oldalai is, csak észre kéne venni, hogy 2012-t írunk, annyi értelmesebb dolgot lehetne kötelezni a fiatalokra, miért pont a sorkatonaság? De ha valaki ragaszkodik az ötlethez, az mutassa meg hogy miből (anyagilag) akarnak sorkatonaságot, hogy kik (tisztek) képeznék ki őket és hogy mit tanítanának nekik.
Én arra gondolok, hogy olyan kérdéseket látok, h ha nem vonulok be mennyi időre csukhatnak le vagy hogy menne ki külföldre és meg is kapná az állampolgárságot, de mivel le kell húznia ott is egy évet sorkatonaként inkább marad itthon meg ilyenek?
Jobb a börtön meg inkább eldobja a külföldi állampolgárságot csak, mert a sorkatonaság??
Ennyire hogy lehetnek emberek nyomorékok?
Nehéz kérdés, mert sokak szerint akkor jön el a világbéke, ha az emberek egyetlen országban sem hajlandóak harcolni a hatalomért. Valahogy viszont muszáj megvédeni magunkat és ha háborúra kerül a sor, sajnos előfordul, hogy meg kell ölni valakit, azt meg igazából senki sem tudja megemészteni, hogy a katonák embereket gyilkolnak. Legtöbben szerintem azért nem akarnak katonák lenni, mert utálják a háborút és nem akarnak gyilkolni még véletlenül sem.
A beat-nemzedék volt igazán bátor:
Régen a nők hiánya miatt is utálták a sorkatonaságot, majdnem olyan rosszakat lehetett hallani, mint a férfibörtönökről, bár most már van több nő is, meg biztos lazábban lehet látogatni meg eltávozni. De akkor is, ki szereti, hogy parancsszóra kell vizelni meg reggeltől estig ugrálni kell.
Amúgy én pont olyanokat hallok, hogy nagyon sokan akarnak katonák lenni, túljelentkezés van.
Senki nincs betojva.
Ha rendesen lennének fizetve azok a katonák akkor lehetne sereget csinálni.
Az USA-ban sincs sorkatonaság ,csak jó fizetés , hazaszeretet , nacionalizmus.Mégis nagy seregük van.
A sorkatonaság , tehát kötelezni valaki rá nagyon nem oké.Édesapám mesélte hogy élete legszörnyűbb időszaka volt.A tisztek alkoholisták voltak , össze-vissza ugráltatták az embereket.
A másik gond hogy rengeteg férfi kifordult utána magából.Édesapám volt katonatársai közül sok lett földönfutó , lecsúszott alkoholista , lelkileg megtört ember.
Az idióta szovjet módszerekkel kiképezni magyar katonákat nagyon helytelen.Az a módszer oroszokhoz volt tervezve , az ő felfogásukhoz , agyukhoz és nem a magyarokéhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!