Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha cipőt szeretnék küldeni...

Ha cipőt szeretnék küldeni postán, az hogy érkezik meg?

Figyelt kérdés
Úgy értem... ha küldenék egy címre postán egy dobozban cipőt, akkor a másik félhez hogy jön meg? Autó hozza, vagy levél jön, amivel be kell menni a postára, és ott adják át?
2012. jún. 28. 19:28
 1/7 anonim ***** válasza:

ha dobozban küldöd,akkor az csomag,

a csomagot meg kiviszi a posta,

2012. jún. 28. 19:36
 2/7 A kérdező kommentje:

És ha nem talál itthon?

És kb. mikor szokták kihordani a csomagokat?

2012. jún. 28. 19:36
 3/7 Ria6 válasza:
Kiviszi a postás, ha nem találnak otthon senkit akkor hagynak értesítést és be kell érte menni a postára az értesítéssel. De a postán csak az a személy veheti át akinek küldted és személyit is kérnek tölle.
2012. jún. 28. 19:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi! Én 17 éves vagyok, gondolom én is átvehetem, igaz? Mert hogy nekem lenne küldve. Van személyim.
2012. jún. 28. 19:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Nah, akkor a pontos válasz:

Attól függ hogy adták fel a cipőt:

(1) levélként: akkor a kézbesítő viszi

a) Ha otthon vagy = siker, átveheted aláírás után (feltéve, hogy legalább ajánlott volt és nem simán feladott)

b) Ha nem vagy otthon: értesítőt hagy, hogy mikor és hol veheted át te, vagy a lakhelyedre bejelentett más személy (személyi + lakcímkártyával igazolni kell, esetleg jogsi + lakcímkártya), esetleg meghatalmazott.

(2) csomagként: csomagszállítós bácsi/néni viszi

a) Ha otthon vagy = siker, átveheted aláírás után

b) Ha nem vagy otthon: lásd 1)b) pont

2012. jún. 29. 08:14
 6/7 A kérdező kommentje:

Értem. Dehát gondolom egy cipőt csak csomagként lehet feladni...

És nekem már nem kell fizetni érte, igaz? A feladó kifizeti ott a postán, igaz?

2012. jún. 29. 17:33
 7/7 A kérdező kommentje:

Ja, és! Mikor hozza a postás a csomagot?

Úgyértem... hány órától hány óráig?

És kb. mennyi idő alatt ér ide? (BP-BP)

2012. jún. 29. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!