Mi a véleményed Charles Manson-ról?
Egy végtelenül szörnyű környezetben felnőtt valaki, és itt be is fejeződik nálam a sajnálat iránta. Mert ez alól a tettei sem mentesítik.
A Tate/LaBianca gyilkosságokat és a Hinman gyilkosságot sem ő vitte véghez saját kezűleg, viszont mindegyiket az ő utasítására hajtották végre, azaz Manson nélkül a követők sem gyilkoltak volna. Ez a büntetőjog szerint ugyanolyan gyilkosságnak számít mintha saját kezűleg végezte volna ki őket. Sőt, szerintem még ijesztőbb dolog, ha valaki olyan befolyással és ráhatással rendelkezik, s olyan agymosást képes végrehajtani, hogy diktátorként tart egyben egy kommunát, akiknek a tagjaival BÁRMIT képes elvégeztetni. Gyilkosságokat is, amiket nem bánnak meg.
Hitler ugyanilyen képességekkel rendelkezett, és ugyanúgy nem ölt meg egy embert sem saját kezűleg, de a ráhatásával és agymosásával embereket öletett meg. Hasonló párhuzam, nem?
Manson sosem fog szabadulni, ott fog elpusztulni a börtönben, szerencsére.
Mivel egy kriminológiai tanulmányt írtam a Manson gyilkosságokról, nagyon alaposan belevetettem magam a témába. Gyomorforgatóan borzalmas az egész történet. Nem hiába a XX. sz. legfélelmetesebb bűnözőjének tartják.
RIP - La Biancáék, Hinman, Frkyowsky és Folger, S. Parrent,és nem utolsósorban a gyönyörű Sharon Tate és a kisbabája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!