Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Baj van a világ nézettemmel!...

Baj van a világ nézettemmel! Az eszemmel tudom, de mást érzek. Hogy változtassak?

Figyelt kérdés
Többre tartom a diplomás embereket (tudom, most sokan közülük sem kapnak munkát) úgy, hogy magam nem vagyok az. Sok barátom van, aki az, vagy az lesz, és irigylem tőlük ezt. Valamelyik meg tud tervezni úgy, egy az embernél jóval nagyobb és erősebb szerkezetet, hogy az az ember szolgálatába áll, nem pedig bajt okoz, egy másik a világűrt kutatja még szabadidejében is, és olyan dolgokról mondanak meg néha kész tényeket, amik felfoghatatlan távolságban vannak. Ezt irigylem, mert én hiába vagyok jó a szakmámban, életem végéig ugyanazt fogom csinálni, és sose leszek képes ilyen nagy dolgokra. Az sem vigasztal, hogy több a magamfajta ember a világon, és ők vannak kevesebben, ettől még mindig őket tartom többre, és tudom, hogy ez nem egészséges. Sosem mondanék olyat a gyerekemnek, hogy kevesebbet érsz, ha nem végzel egyetemet, mert nem akarom, hogy ott legyen az önbecsülése ahol az enyém, de valahol belül mégis így gondolom. Jó tanácsot várok, nem kötözködést!

2012. jún. 13. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

A legtöbb ember ezt pontosan így gondolja. Főleg azok, akik a leginkább hangoztatják, hogy a diploma nem számít.

Egyébként én is így gondolom. Pontosabban úgy, hogy azok az emberek, akik alkotnak, kutatnak, felfedeznek, sokkal nagyobb hasznot hajtanak a társadalomnak. Például az elektronikában: régen egy nőnek hetente egy teljes napját elvette csak az, hogy kimossák a ruhákat. Akik feltalálták a mosógépet, és közvetve a villanymotort, stb., azok emberek millióiak, sőt milliárdjainak könnyítették meg az életét. Hiába hogy a konkrét gépeket Gipsz Jakab szalagmunkás gyártja, ha nem lettek volna okos emberek, akik kitalálták az egészet, mindenkinek sokkal nehezebb élete volna.

2012. jún. 13. 21:32
 2/6 anonim ***** válasza:
*kimossa
2012. jún. 13. 21:32
 3/6 anonim ***** válasza:
93%
hát jó tanácsot nem tudok adni viszont én is így gondolkodok mint te az ön becsülésem 0 de azér gondolj bele abba is hogy pl a diplomásoknak is kel valamin aludni ki csinálja meg nekik az ágyat vagy pl a csillagászok se érnének semmit távcső nélkül stb tehát a munkás emberek is hozzá járulnak a értelmiség sikereihez
2012. jún. 13. 21:35
 4/6 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem büszke lehetsz magadra, és a gondolkodásodra! Mindamellett, nem olyan nagy csoda a diploma. Ők szerkezetet építenek, mert azt taulták! A te munkádat ők sem valószínű, hogy el tudnák végezni, nekik is meg kellene azt tanulni! nem tudom hány éves vagy, de tanulni sosem késő!!!
2012. jún. 13. 21:37
 5/6 A kérdező kommentje:
Még nincs szakmám, majd csak lesz. 19 éves vagyok. Középszintű, csupa négyes érettségivel, nyelvvizsga nélkül. vegyész technikusit csinálok éppen. köszönöm az eddigi válaszokat
2012. jún. 13. 22:00
 6/6 Julie S ***** válasza:
100%

Tarthatod őket többre nyugodtan, de csak azokon a területeken, amiken van miért! Attól, hogy valamihez nagyon jól értenek, még más területeken ugyanolyan szinten vagy még ott sem tartanak, ahol te, vagy mások.

Neked nem a "diplomássággal" van gondod, hanem a saját szakmáddal és kilátásaiddal. Fiatal vagy, ilyenkor még könnyű irányt váltani.

2012. jún. 13. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!