Raszták! Most akkor hogy is van ez?
A horgolás az alap, hogy kell. Amikor friss volt a rasztám hetente horgoltam, akkor még végig az egész tincset, most 3 éves és elég a tövét behorgolni úgy havonta. A sós víz alatt meg elsősorban a tengervizet értettem, az ember kétszer-háromszor csobban, és úgy összeragad tőlea raszta, hogy az életben nem szedi szét. Szerintem ezt otthon is meg lehet csinálni, hogy beáztatod a rasztát jó sós vízbe, megvárod, hogy megszáradjon, aztán kimoshatod, a lényeg, hogy ne használj balzsamot. (sampont lehet)
Amúgy ez az én taktikám, szerintem vannak még ilyen praktikák, nekem ez vált be.
Aki használ waxot annak szabad aki nem annak nem kell ;D
Egyébként külföldön gyakori, hogy úgy csinálnak raszta hajat, hogy egyszerűen nem fésülködnek és szép lassan össze állnak a tincsek,nincs wax, nincs horgolás, semmi. (neglect dreadlocks) Ez nálunk nem túl elterjedt.
Egyébként a waxtól elvileg nem száradnak ki a tincsek és jobban össze fogja. Horgolással meg a kiálló szálakat lehet vissza rakni a tincsbe és nem lesz ilyen "szöszös".
Én személy szerint nem waxozom meg nem is horgolom. Először csináltam magamnak pár tincset, arra raktam waxot nem azt a speciális rasztáknak valót, hát nagyon ragadt tőle, ki is mostam belőle pfujj :D Aztán mikor megcsináltattam a hajam az a visszatupírozás/horgolásos módszerrel készült,de miután kész lett nem csináltam vele semmit (csak mosom persze) ennyi. Kinek mi jön be, lehet is meg nem is, egyik se rosszabb a másinkál szerintem..
Neked amúgy van rasztád vagy lesz vagy egyik se? :D
sajnos nincs, évek óta szeretnék, de itthon azt mondták, hogy "amíg az én kenyeremet eszed.." (:
majd egyetemi éveim alatt kiélem az ilyen jellegű hajlamaimat ((:
Szerintem a raszta hajban epp az a jo, hogy nem kell tulsagosan rastresszelni. A hajad majd alakul magatol. En csak a twist and rip modon csinaltam meg. Nem horgoltam, nem hasznaltam waxot. Habar az oka az volt nalam, hogy szerettem volna minel termeszetesebb modon rasztat es a horgolotu/wax hallatan kiver a viz.
:)
21/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!