Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért szívnak annyi füvet a...

Miért szívnak annyi füvet a fiatalok?

Figyelt kérdés
Iskola szünetekben is nagy divat lett, de már régóta az. Mire jó ez? Ennyire nem bírják elviselni az iskolát, vagy magát az életet, hogy mindig, állandóan be kell tépniük, hogy jól érezzék magukat? Régen is így volt ez? Tudom, hogy a fű nem egy veszélyes kemény drog, de kiábrándító ami ma folyik pl az iskolákban és hogy hiába a sok szájtépés a tanároktól meg alkalmanként rendőri előadások ugyanúgy csinálják és szünetekben is betekerik. Ha pedig én nem tépek velük akkor én vagyok a csicska meg a nyomorék és emberszámba sem vesznek...
2012. jún. 6. 15:16
 1/10 anonim ***** válasza:
57%

Édesanyám mesélte hogy az ő korukban is volt.Elbújtak az iskola mögé és dohányoztak a fiatalok.Akkoriban olyan erős cigit szívtak hogy majdnem felért egy "betépéssel". Na meg voltak akkoriban is drogosok csak másfélék.De igen az iskolában is nyomatták páran.

Én is cigiztem akkoriban.Igen elviselhetetlen és stresszes az iskola.Rossz oktatási rendszer , alkalmatlan pedagógusok és még sorolhatnám.

2012. jún. 6. 15:38
 2/10 anonim ***** válasza:
70%

Mivel tilos, ezért a vagányabb fiatalok úgy érzik, hogy kötelező csinálniuk. És mivel ők csinálják, a többi fiatal is majmolja őket, mivel a fiatalok viselkedése a vezérürük utánzásáról (és a felnőttekkel szembeni "lázadásról") szól.

"Régen is így volt ez?"

Az országba lényegében 1990 után jött be a fű. A legmenőbb pesti gimnáziumokban a 90-es évek közepén kezdték a tömeges füvezést, a kevésbé menőkben az évtized végén. Most már minden középiskolában kötelező, sőt, gondolom már az általános iskolában is megjelent azóta.

"Tudom, hogy a fű nem egy veszélyes kemény drog"

Hanem egy veszélyes könnyű drog :)))

"Ha pedig én nem tépek velük akkor én vagyok a csicska meg a nyomorék és emberszámba sem vesznek..."

Még pár évig... aztán a viszony megfordul, mert az egyetemen és a munkaerőpiacon ők lesznek hátrányban, te előnyben. Szóval jó eséllyel te fogod ugráltatni őket a későbbi munkahelyeden.

2012. jún. 6. 15:50
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

15:38

A cigaretta hatásának semmi köze a fűéhez. Az tény, hogy "más" drogok voltak régen a fű helyett, pl. szívták a ragasztót, de az csak nagyon lepukkant proligyerekek szokása volt, és gyorsan elhülyültek tőle (mondjuk ez mindegy volt, mert akkoriban az idióták is kaptak munkát).

2012. jún. 6. 15:51
 4/10 Andizsuzsi ***** válasza:
79%

"Régen is így volt ez?"

Az én korosztályom talán még emlékszik a nejlonzacskóba nyomott technokol ragasztóra...

2012. jún. 6. 16:01
 5/10 anonim ***** válasza:
71%
Régen? Ma is látom, főleg a tezsvíreket hígítót szipuznak nejlonzacskóból.
2012. jún. 6. 16:45
 6/10 anonim ***** válasza:

Mert hülyék, ha meg megkérdezed miért csinélják

"most mit izélsz ez tök természetes nem olyan mint a szintetikus drogok és még függőséget se okoz"

Ja persze, igen olyan függőséget nem okoz mint a kokain, a heroin vagy a többi kemény drog, de olyat képes okozni, mint pl. a játékgépezés vagy hasonló dolgok.

Hogy a fickó amint pénzt kap arra költi és szinte már nem is tud másról beszélni, én ezért is veszítettem el egy nagyon jó barátom.

2012. jún. 6. 17:08
 7/10 A kérdező kommentje:
Mindenki nagyon hasznos választ adott, köszönöm. Engem az aggaszt még, hogy nem igaz a tanár nem veszi észre, hogy szünetben betéptek és rosszul van a gyerek órán meg nem látja rajta hanem szó nélkül hagyja... szánalmas ez az egész.
2012. jún. 6. 17:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Pontosan, és az a legdurvább, hogy pl. nálunk nem lehet wc-re menni mert olyan a füst, hogy vágni lehet.
2012. jún. 6. 18:11
 9/10 Andizsuzsi ***** válasza:
És szerintetek mit tegyen a tanár, ha látja is? De most nagyon komolyan kérdezem. Mit tehet az iskola?
2012. jún. 7. 10:09
 10/10 anonim ***** válasza:

17:08

Nem érdemes füvesekkel leállni vitázni arról, hogy káros-e a fű. Sosem fogják elismerni, de szegényeken épp eléggé meglátszik a "nem káros" szenvedélyük hatása :)))

2012. jún. 7. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!