Miért szívnak annyi füvet a fiatalok?
Édesanyám mesélte hogy az ő korukban is volt.Elbújtak az iskola mögé és dohányoztak a fiatalok.Akkoriban olyan erős cigit szívtak hogy majdnem felért egy "betépéssel". Na meg voltak akkoriban is drogosok csak másfélék.De igen az iskolában is nyomatták páran.
Én is cigiztem akkoriban.Igen elviselhetetlen és stresszes az iskola.Rossz oktatási rendszer , alkalmatlan pedagógusok és még sorolhatnám.
Mivel tilos, ezért a vagányabb fiatalok úgy érzik, hogy kötelező csinálniuk. És mivel ők csinálják, a többi fiatal is majmolja őket, mivel a fiatalok viselkedése a vezérürük utánzásáról (és a felnőttekkel szembeni "lázadásról") szól.
"Régen is így volt ez?"
Az országba lényegében 1990 után jött be a fű. A legmenőbb pesti gimnáziumokban a 90-es évek közepén kezdték a tömeges füvezést, a kevésbé menőkben az évtized végén. Most már minden középiskolában kötelező, sőt, gondolom már az általános iskolában is megjelent azóta.
"Tudom, hogy a fű nem egy veszélyes kemény drog"
Hanem egy veszélyes könnyű drog :)))
"Ha pedig én nem tépek velük akkor én vagyok a csicska meg a nyomorék és emberszámba sem vesznek..."
Még pár évig... aztán a viszony megfordul, mert az egyetemen és a munkaerőpiacon ők lesznek hátrányban, te előnyben. Szóval jó eséllyel te fogod ugráltatni őket a későbbi munkahelyeden.
15:38
A cigaretta hatásának semmi köze a fűéhez. Az tény, hogy "más" drogok voltak régen a fű helyett, pl. szívták a ragasztót, de az csak nagyon lepukkant proligyerekek szokása volt, és gyorsan elhülyültek tőle (mondjuk ez mindegy volt, mert akkoriban az idióták is kaptak munkát).
"Régen is így volt ez?"
Az én korosztályom talán még emlékszik a nejlonzacskóba nyomott technokol ragasztóra...
Mert hülyék, ha meg megkérdezed miért csinélják
"most mit izélsz ez tök természetes nem olyan mint a szintetikus drogok és még függőséget se okoz"
Ja persze, igen olyan függőséget nem okoz mint a kokain, a heroin vagy a többi kemény drog, de olyat képes okozni, mint pl. a játékgépezés vagy hasonló dolgok.
Hogy a fickó amint pénzt kap arra költi és szinte már nem is tud másról beszélni, én ezért is veszítettem el egy nagyon jó barátom.
17:08
Nem érdemes füvesekkel leállni vitázni arról, hogy káros-e a fű. Sosem fogják elismerni, de szegényeken épp eléggé meglátszik a "nem káros" szenvedélyük hatása :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!