Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az afgánok arabok? Mert nekem...

Az afgánok arabok? Mert nekem egy afgán azt mondta nem, és elsorolta melyik országokba tartoznak az arabok.

Figyelt kérdés
Mit érdemes az Európában élő tinédzser (fiú) afgánokról tudni?

2012. máj. 27. 16:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
83%

Az afgánok nem arabok és meglepően minimális (max 2%) arab él ott.

Az afgán egy gyűjtőnév, szó szerint embert jelent. Az afgánok nem árják, azok az irániak/perzsák.

Afganisztánban négy nagy népcsoport él. Pashto, hazara, tadjik és üzbég.

Ebben a sorrendben vannak az arányok is. Pashtok vannak legtöbben. Egyébként elég közeli rokonai a mi cigányainknak, a származásuk is azonos (a pakikkal is).

Ezzel együtt a pashtok húzzák le leginkább az afgán statisztikákat. Náluk a legnagyobb a szegénység és az iskolázatlanság ezzel együtt az analfabéták is náluk vannak legtöbben (igazából kb szinte csak náluk kb 80% az analfabétáknak tőlük kerül ki)

Amit olyan szívesen mutogatnak az afgán nőkről hogy burkában (nagy kék lepel és a szeme sem látszik ki), szintén csak a pashtok hordják. A többi népcsoport kb azonnal ledobálta ezeket amint megszűnt a tálib uralom. Én elég sok afgánt ismerek. A férjem is az. És őszintén, nem lett jó véleményem a pashtokról. Ok aláírom hogy barmok mindenhol vannak na de vannak arányok és elég durva hogy milyen buták általában és szerintük így is ők *ták a spanyol viaszt. Mindezzel pedig nagyon igénytelenek, koszosak, a lakásukból s*ggel jössz ki olyan kupleráj meg szag van. Nem az összes ilyen ezt előre leszögezem, de a pashtok között nagyon sok ilyen van. A tadjikok, hazarák klasszisokkal előttük vannak minden szinten.

2017. aug. 2. 14:58
 12/13 anonim ***** válasza:
38%
afgánok közt NINCS arab, pakik, indiaiak, romák tök mindegy egy nép
2017. aug. 2. 16:00
 13/13 anonim ***** válasza:
Én félig indiai vagyok, félig paki.
2019. máj. 25. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!