Mi tesz egy vidéki/falusi/tanyasi embert azzá ami? (egy pesti szemszögéből)
A falusiakat sokszor lenézik és cikizik a hátuk mögött. A beszédstílusuk/viselkedésük/beilleszkedési "folyamatuk", vagy szimplán csak az öltözködésük alapján tesznek ilyenkor különbséget az emberek? Ha igen, mi számít parasztos/falusias/vidéki öltözködésnek? :D
Kezdettől fogva Pesten élek.
Objektíven nézve szerintem a tájszólásuk (ha van), esetleg az öltözetük (merthogy inkább vannak "terepmunkához" öltözve, mint a városiak).
A stílusuk egyszerűbb, könnyebben, lazábban beszólogatnak másoknak, vagy legalábbis a városi ember túl közvetlennek érzi a falusi udvariasságot.
De ez nem mindenkire igaz, csak az ilyen kivételek sokkal feltünőbbek. :)
Te jó ég, valaki máris megsértődött! :DD
Arról írtam, hogy ha valakit falusinak néznek, akkor vajon mi miatt lehet ez. Nem arról, hogy minden falusi ilyen!
Nem véletlenül írtam, hogy "De ez nem mindenkire igaz, csak az ilyen kivételek sokkal feltünőbbek."
Az ún. "városiak" közül csak azok kicsinylik le a falusi embert, akik - hát hogy is mondjam? - szellemi értelemben proletárok. Lehetnek akár akadémikusok is, mégis azok.
ANDIZSUZSI leírta a lényeget. Annyit szeretnék hozzátenni, személyes szempontként, hogy a falusi emberek középkorú/idősebb korú generációját sokkal emberibbnek, melegebb szívűnek és ítélőképesebbnek tartom, mint számtalan sok városit (pestiként mondom). Ők is utaznak, élnek a technikai vívmányokkal (gépesített a háztartásuk, használnak okostelefont és GPS-t az autóikban), kifogástalanul felöltöznek minden rendezvényre - de beszélgetni velük, emberi kapcsolatot tartani..nekem felüdülés.
Ami a legfiatalabbakat, a serdülőket illeti, külső megjelenésük semmiben sem különbözik a városiakétól. Sajnos azonban, őket is utólérte a városi kortársaikra szomorúan jellemző értékvesztés. Általánosítani nem lehet és nem is akarok, de sok esetben látom.
ma 14:21!
Ha rám gondoltál - a lepontozásból ítélve rám -, nem, nem sértődtem meg. Annál is inkább nem, mert Pesten születtem, városban nőttem fel, és csak mióta férjnél vagyok, élek falun. Viszont pont emiatt van tapasztalatom összehasonlítani. Csak a tényeket írtam, nem minősítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!