Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mik ezek az új világrend hívők?

Mik ezek az új világrend hívők?

Figyelt kérdés

Egyre több itt az olyan kérdés meg ember aki hisz a z új világrendben meg ilyen hülyeségekben.

Hogy a Föld lakosságát 7 milliárdról 250 millióra akarják csökkenteni meg ilyen baromságok.

Most nem azért, de ha ennyire hisznek benne, akkor hogy hogy tudnak róla? Ha már "titkos"

Mik ezek az új világrendek? Nem értem. Amikor én kérdeztem, hogy egy honlap valós-e ahol hasonló baromságot írtak, akkor mindenki lehurrogott, hogy ilyet bárki feltesz 10 perc alatta netre meg bárki kitalál.

Most meg egyre több ilyen "hívő" van már.....mik ezek?

Igaz dolgok, vagy valami kitaláció, szenzáció stb? Miért kell ilyenekkel félelmet kelteni?

2012. máj. 20. 22:59
 1/9 anonim ***** válasza:
10%

A globális depopulációra gondolsz, biztosan.

Túlnépesedés és éhezés van.

A világ tele van fanatikus, önző emberekkel.

A mostani rendszer semmiképpen nem működhet tovább, mert háborúhoz vezet. Ha nincs változás, előbb vagy utóbb magától lesz globális depopuláció, ami akár az emberiség kihalásához is vezethet.

Lehet te otthon jól el vagy, vagy éppen csak megélsz, de máshol nem ez a helyzet.

Nem tudni mi lesz...De ebben a rendszerben nincs jövő. Automatikusan vagy nem automatikusan, de globális depopuláció lesz. Ha csak nem lesz egy új rendszer, melynek kidolgozásában bárki segíthetne.

Mi legyen az éhezőkkel, munkanélküliekkel, megszálottakkal és gonosztevőkkel.

2012. máj. 20. 23:11
 2/9 A kérdező kommentje:

A tudósok kiszámították, hogy 2050-re nagyjából megáll a Föld népesedésének növekedése.

Az, hogy Afrika, Kína meg India túlnépesedik nehogy már Európa problémája legyen, és minket irtsanak ki.

Amúgy születésszabályozás most is van kínában, de szerintem nem lesz olyan hatalmas túlnépesedés, mert megáll.

2012. máj. 20. 23:12
 3/9 A kérdező kommentje:

De nekem ez ott sánít, hogy így tudja mindenki stb....én szerintem nem lesz semmiféle iylen drasztikus csökkenés, hogy 6 milliárddal kevesebb ember lesz stb...képtelenség, és gondolom az emberek nem hagynák h kiírtsák őket.

Háborúk mindíg is voltak, ez nem újdonság.

2012. máj. 20. 23:14
 4/9 anonim ***** válasza:
10%

Nézd, én hiszek Istenben és van sok normális vallás, de ha egyszer valami vallási fanatikus hatalmat kap, vagy olyan fegyverhez jut hozzá, amihez nem kellene, akkor elég nagy problémák lehetnek.

Mi lesz ha nem lesz már víz pl??

Hajlandóak leszünk összefogni, vagy vízzel fognak fizetni a munkáért?

A szaporodás akkor fog csak megállni, ha nem csináljuk.

Csak akkor jönnek a faji, nemzetiségi kérdések stb...

Szerintem is hülyeség így csökkenteni az emberek számát és igazságtalan is. Szerintem elég csak 2-3 milliárdra.

Egyébként nem. De ha nem oldjuk meg a problémákat csak rosszabb lesz.

2012. máj. 20. 23:22
 5/9 anonim ***** válasza:
10%
Globális depopulációra nincs szükség, de ami most van azt meg kell változtatni, mert katasztrófális.
2012. máj. 20. 23:25
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Jobban mondva van, csak nem akítv, hanem passzív módon. Születés szabályozással pl.

A szegénységet és a tudatlanságot, fanatizmust meg kell szűntetni.

Meg ezt a pénzre épülő, backdoorokkal teli káros rendszert.

2012. máj. 20. 23:30
 7/9 anonim ***** válasza:
53%

"Hogy a Föld lakosságát 7 milliárdról 250 millióra akarják csökkenteni meg ilyen baromságok."

"Most meg egyre több ilyen "hívő" van már.....mik ezek?"

Hasonlóan gondolkodunk.:) Én úgy gondolom, hogy a válasz a nagy számok törvényében és az emberek szenzációéhségében keresendő. Jó, rendben, tisztelettudóbb leszek, és azt mondom, hogy az emberek egy sor dologról érzik, hogy nincs rendben, hogy rossz irányba halad a világ, és ezáltal befogadóbbá válnak az olyan elméletek iránt, amelyek így vagy úgy, de megoldást kínálnak/ígérnek.

Olyan szinten elhatalmasodott az összeesküvés- és egyéb elméletek száma, hogy gyakorlatilag nincs olyan terület az életünkben, amiről ne tudnák valami "titkossal" előrukkolni. Ha félretolom a szubjektív álláspontomat, és csak arra a száraz tényre koncentrálok, hogy az elméletek jelentős része egymást cáfolja, világossá válik, hogy vannak köztük tévesek, csak épp nem tudni, melyik az. Így egyfajta vallásos pátosz lengi körül őket.

És most előveszem a szubjektivitásomat. Úgy gondolom, hogy az ilyen elméletek (mély tiszteletem a kivételnek!) jelentős része érdekből születhet: valaki kitalál egy hangzatos elméletet, elterjeszti az arra fogékony közegekben, majd ha kinőtte magát a "hír", akkor előrukkol valami igazságfeltáró könyvvel/filmmel, amit majd pillanatok alatt elkapkodnak.

Régóta tervezem már, és egyszer tényleg belevágok, hogy egy igaznak tűnő újdonságot kezdek terjeszteni, aládúcolom egy kis áltudományos háttérrel, és megnézem, hány hívet sikerül toboroznom neki. Azt még nem tudom, hogy sírni vagy röhögni fogok, amikor látom majd, hogy lelkes követőim érvelnek a baromságaim mellett. De szerintem inkább röhögni fogok. Persze csak, ha sikerül.:)

2012. máj. 21. 13:41
 8/9 anonim ***** válasza:
47%

"Mik ezek az új világrend hívők?"

Ilyenek mindig voltak és lesznek. A lényege ennek az, hogy általában alacsony műveltségű, a világot nem nagyon értő embereket zavarja, hogy nem ismerik ki magukat a hírek között. És ezért olyan elméletekhez fordulnak, amelyek gyors magyarázatot kínálnak. Ez azért jó, mert ha megtudod Drábiktól, hogy a világot a Rothschildok irányítják, és minden háború és gazdasági válság miattuk történik, akkor onnantól kezdve mondhatod, hogy nem jártál egyetemre, és mégis okosabb vagy a történészeknél és a közgazdászoknál, mert ők hiába tanultak 5 évet, ezt nem tanulták az egyetemen.

Ez a lényege az összeesküvés-elméleteknek. Nagyon keveset tudó, műveletlen, szorongó emberkék szeretnék azt hinni, hogy ők "beavatottak", tudják az "igazságot", és az igazság semmiképpen sem az, amit "hivatalosan" annak tartanak. Így az összeesküvéselmélet-hívő abban a boldog tudatban él, hogy mindent ért és mindent tud, ami fontos.

" Amikor én kérdeztem, hogy egy honlap valós-e ahol hasonló baromságot írtak, akkor mindenki lehurrogott, hogy ilyet bárki feltesz 10 perc alatta netre meg bárki kitalál"

Ez a lényeg, a rövidség és gyors legyárthatóság. Pl. a Zeitgeist filmek 2 órásak. Megnézi a gyerek a Zeitgeistot, és utána azt hiszi, hogy többet tud a gazdaságról, mint a közgazdászok, akik 5 évet tanultak a témáról az egyetemen.

"Most meg egyre több ilyen "hívő" van már.....mik ezek?"

Nincs egyre több, csak azt hiszed, mert te mostanában fedezed fel ezt a dolgot. Mindig is divat volt ez, 10 éve is, 20 éve is, 200 éve is.

"Igaz dolgok, vagy valami kitaláció, szenzáció stb?"

Ha valamiről nem tudod eldönteni, hogy igaz-e, akkor nézd meg, hogy ki írta és hol jelent meg. Ami egy szerkesztőbizottsággal rendelkező tudományos folyóiratban jelenik meg, az általában igaz. Vagy ha téves, akkor sem szándékos hazugság. Ami a bulvársajtóban vagy napilapban jelenik meg, az nem feltétlenül igaz. Nézd meg, ki írta a cikket. Ha egy sebész ír a történelemről vagy egy gépészmérnök a világgazdasági helyzetről, akkor az a cikk sokkal kérdésesebb, mintha a gépész a gépekről írna, vagy a sebész a sebészetről. Történelmi kérdésekben történészek illetékesek, gazdaságiakban gazdászok.

És még ez sem elég. Mert azt is meg kell nézni, hogy a szakmáján belül kicsoda valaki. Ha pl. valamit a gazdaságról Krugman mond, annak súlya van, mert Krugman Nobel-díjas, fontos tudományos eredményei vannak és az egész világon elismeri a szakma. Ha Bogár László mondja, annak igen kicsi a súlya, mert Bogárnak nincsen se komoly szakmai elismertsége, se fontos eredményei.

2012. máj. 21. 15:00
 9/9 anonim ***** válasza:

13:41

"Régóta tervezem már, és egyszer tényleg belevágok, hogy egy igaznak tűnő újdonságot kezdek terjeszteni, aládúcolom egy kis áltudományos háttérrel, és megnézem, hány hívet sikerül toboroznom neki."

Egy csomót sikerülne, ha van minimális érzéked a marketinghez. De nem ajánlom, mert ha rádragad a szektavezér szerep, akkor normális helyeken nem fognak komolyan venni, leélhetsz egy életet az elmebeteg híveid körében.

2012. máj. 21. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!