Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországon kívül mely...

Magyarországon kívül mely országokban oktatják a magyar történelmet általános és középiskolákban?

Figyelt kérdés
elsősorban nem a környező országokra gondolok, mert ott sok a magyar, de pl. mi is tanulunk olasz, német, francia, spanyol történelmet, pedig nincs sok közünk hozzájuk
2012. máj. 20. 11:04
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

Tudom erre nem vagy kíváncsi, de itt pl. Szlovákiában. xD

Csak azért írom le, mert a szlovák kormány nem áldoz a magyar tankönyvekre, ezért a töritanáraink fogták magukat, megírtak pár törikönyvet és maguk bocsájtották útnak.

Amúgy azért tanulunk olasz, német, francia, spanyol törit, mert, hogy 1. ne legyünk olyan hülyék mint az amcsik (ez nem vicc, föcitanárunk volt kint és kérdezte a testvére fiától milyen törit tanulnak, mondta Texas történelmét, kérdezte tavaly mit tanultak és azt mondta Texas történelmét akkor is)

2. részei a fontosabb világtörténelmi eseményeknek, + egynémely hatást gyakorolt a magyarokra is. De gondolom a magyarokról is esik szó szinte mindenhol. Még a szlovák töri órákon is, ahol utálnak minket. :D De én már láttam Petőfi verseket lefordítva szlovák irodalom könyvekben is. + neki nagy sikere van Japánban is.

2012. máj. 20. 11:14
 2/9 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem az amcsik csinálják jól mert csak amerikai történelmet tanulnak.A magyaroknak is így kellene.Soha nem értettem hogy mi közünk a francia szabadságharchoz.

Egyébként az amcsik mit tanuljanak?Ők egy külön kontinensen élnek.Mi sem fogjuk Vietnám vagy Korea történelmét tanulni mert az Ázsia kontinensen van.

2012. máj. 20. 11:49
 3/9 anonim ***** válasza:
74%
Tudom, hogy a legtöbb ember, sőt az emberek 95%-nak a szemében halálos vétek lenne, de én úgy megcsinálnám azt, hogy felnevelnék generációkat egy kitalált történelem alapján, ahol a társadalmunk remek, a múltban semmi problémánk nem volt egymással és senkivel, mindig is békében és megértésben éltünk, soha nem voltak háborúk stb. Tudjátok milyen gigantikus eredményeket lehetne elérni azzal, hogy nem a depressziós és az 1000éven át halálsoron vergődő történelmünket sulykolnánk a gyerekekbe?
2012. máj. 20. 11:53
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
2: a francia forradalomhoz például pont tudnék minimum egy okot, miért van közünk, akár művészettörténetileg is. A vizsgámon örültem, hogy tanultam róla gimiben.
2012. máj. 20. 12:02
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

2.

Szerintem meg ha nem tudsz legalább 1-2 értelmes mondatot elmondani Amerika felfedezéséről, a kontinens gyarmatosításáról, a függetlenségi háborúról, a polgárháborúról, az usa szerepéről a 2.vh.-ban, akkor pont olyan butának fogsz tűnni, mint ez:

http://www.youtube.com/watch?v=jj6AQCMLUNc

2012. máj. 20. 12:25
 6/9 anonim ***** válasza:
22%

Egy amerikainak miért is kellene tudnia hogy hol van Magyarország és mi a fővárosa?

Szerintem mi sem tudjuk felsorolni az összes államát és annak a fővárosait.

Vagy például egy mexikói , chilei vagy brazil ember sem fogja tudni hogy hol van Magyarország is hogy mi az a Budapest.Mit kell ezen meglepődni.Ők egy külön kontinens.

2012. máj. 20. 12:34
 7/9 anonim ***** válasza:
87%
A nővel nem az a baj nem tudja, mi Magyarország fővárosa. Ti mást nem vettetek észre? Azt hitte Európa egy ország, ahol franciául beszélnek + azt se tudta Franciaország egy ország, amit azért meg már tényleg illene.
2012. máj. 20. 12:41
 8/9 anonim ***** válasza:
90%

"Egy amerikainak miért is kellene tudnia hogy hol van Magyarország és mi a fővárosa?"

Ha nem is ugrik be a fővárosa, de elvárható, hogy tudjon róla, van egy ilyen ország Európában.

Pláne illik tudni még ott is, hogy létezik egy Franciaország nemű ország.

Azt pedig végképp tudni kellene még egy tengerentúli hómlessznek is, hogy Európa nem egy ország, hanem egy kontinens.

Ha te ezt nem tartod az alapműveltség egyik legelemibb részének, azzal meg magadat minősíted.

2012. máj. 20. 12:44
 9/9 anonim ***** válasza:
81%

Az azért durva, hogy az egyik válaszoló szerint a chileiek, brazilok fel sem tudják fogni, hogy van olyan, hogy Magyarország, de ez nem meglepő, mert másik kontinensen élnek.. Egyrészt minden dél-amerikai nevében kikérem magamnak. Másrészt meg nem hittem volna, hogy ilyen gyöpös, korlátolt felfogás még létezhet ma, Európában egy írni tudó, internettel rendelkező és azt használni tudó embernél.

Kár, hogy így eltértünk a kérdéstől, pedig érdekelne, hogy mit, hol és hogyan tanítanak a történelemmel kapcsolatban.

2012. máj. 20. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!