Sosem lesz vége a szórólapos gagyimarketingnek?
Minden nap elnézem ahogy a lakók olvasatlanul dobják ki a tucatnyi(!) szórólapot,kerületi újságokat,helyi multik akciós újságjait stb,estére több kilónyi van a szemetesben.És ez megy MINDEN NAP.
Nem igaz hogy ez megéri a cégeknek meg a vállalkozóknak.Gyakorlatilag 100 szórólapból 99et a kukába dobnak az emberek,hiszen ha nincsen éppen villanyszerelőre szükséged,akkor nem fogsz tudni mit kezdeni egy villanyszerelő szórólapjával,ha meg majd kelleni fogsz,felmész a netre és 5 másodperc alatt meg van a száma.
Akkor mégis minek termelik ezt a rengeteg papírhulladékot és tömködik a postaládánkba?
Hát, nem tudom, de engem is halálra idegesít, amikor:
- megyek az utcán, és lépten-nyomon szórólapokkal támadnak le, a kezembe nyomnak 6-7 számomra tök felesleges papírt, amit nem győzök kidobálni,
- telepakolják a postaládát ilyen-olyan reklámújságokkal, vagy, ami még rosszabb, a kapuba nyomják, bedobják a kertbe... aztán, ha esik az eső, szétázott papírokkal van tele minden, ha fúj a szél, repkednek szanaszét... :s
Ilyenkor mindig azt gondolom: na, nesze neked környezetvédelem, amiről annyit papolnak. A bíróságra lassan már nem lehet papíralapon beadványt benyújtani, olyan marha tudatosak vagyunk, de ezzel a pazarlással senkinek semmi baja!?
Engem nem zavar a dolog. Pl. a klotyón ülve szívesen átnézem a Tesco-s szórólapot :)
A hűtőn meg mindig kint van néhány pizzás meg kínais, meg hasonló kajafutár szórólapja, mert sok nincs fent a neten (ebben a városban valamiért a szolgáltatók 80%-a nem teszi fel magát, magam sem értem, miért). Persze a hatvanadik ugyanolyan pizzás szórólapot nem viszem fel, de egyet-egyet szoktam.
Plusz én fel szoktam használni ezeket papírmaséhoz is :) Ingyen van, és házhoz is szállítják, tiszta haszon :D
Azt én sem értem, hogy mi haszna belőle a vállalkozóknak, akik kinyomtatják, valahogy nem tudom elképzelni, hogy ettől lesz sikeresebb az üzletük. Még a postaládába bedobós változat elmegy, az általában ilyen hipermarketes újság, amit fel tudsz használni arra, hogy megnézd, melyik cucc melyik boltban a legolcsóbb a héten. De amiket az utcán adnak, annak a 99%-a olyasmi, ami egyáltalán nem hasznos, nem érdekes, legalábbis nekem még sose keltette fel a figyelmemet semmilyen szolgáltatás úgy, hogy egy ilyen szórólapról ismertem meg.
Viszont ahogy az előző is írta, te annyit tehetsz, hogy ami neked jut belőlük, azt felhasználod kreatívan, és akkor nem mondhatod, hogy pazarlás.
Nagyon sok féle módon fel lehet használni. Valaki a burgonyát arra hámozza, valaki ablakot mos vele, lehet hőszigetelni, hobbihoz felhasználni nagyon sokféle módon (pl. festésnél lefeded vele az asztalt vagy csinálhatsz belőle papírkötényt, hogy védje a ruhádat, mozaikokhoz is nagyon jók a színes szórólapok, vagy az előző is írta a papírmasét), és még egy csomó dologra jó. Ha mást nem, elviszed a szelektív hulladékgyűjtőbe, vagy nekiadod egy olyan rászoruló családnak, akiknek nem telik tüzelőre.
Az már más kérdés, hogy a legtöbb ember egyszerűen kidobja a legközelebbi kukába. De erre apám azt szokta mondani, hogy 100 év múlva a leggazdagabb emberek is a szeméttelepről fogják elhordani a most kidobott és elpazarolt nyersanyagokat, mert más már nem lesz a bolygón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!