Érdemes Kazahsztánba költözni?
Engem mindíg is lenyűgözött az ország, de érdemes akár letelepedni?
Csak angolul és németül tudok, (angolul sokkal jobban !) de szívesen megtanulnám a kazahot is, csak azt itt Magyarországon nem nagyon lehetséges.
Angollal el lehet boldogulni ott? Pl munka stb...gondolom a mindennapi életben nemigazán. Vagy igen?
Mik a feltételei a BEUTAZÁSNAK, és az ÁLLAMPOLGÁRSÁGNAK?
Amúgy Astana a főváros lenne a cél.
Angollal nem mész semmire. A volt szovjet tagköztársaságokban elenyésző azok aránya, akik beszélnek valamilyen felkapott európai nyelvet.(angol, francia, pl.).
Viszont az oroszt sok helyen megértik és beszélik is. Amúgy Kazahsztán a "legfejlettebb" abban a régióban, főleg az olajiparban vannak munkalehetőségek. Mivel Kazahsztán a régió fejlett országa, így rengeteg az illegális a szomszédos országokból. Jártam Kazahsztánban, Asztana egész tűrhető, de európai mércével mérve rettentően elmaradott, még Magyarországhoz képest is. Viszont a vasút nagyon fejlett és nem drága.
Angollal semennyire? :S Ez komoly?
De kazahot itthon nem tudnám megtanulni, mert egy darab könyv sincs ami pl a nyelvtant leírná, de még angol verzióba se a neten se....
Oroszul nem szeretnék, többre mennék a kazahhal...
De ha kimennék, akkor engem kinéznének? (kiközösíés stb) mert ránézésre nem ázsiai vagyok, hanem európai....
A kazahot európában tényleg nem igauán lehet megtanulni. Én éltem 1évet Asztanában. Sztem nem annyira mocskosváros, de európai nyelvvel nemigazán tudsz kommunikálni. Ha oroszul tudsz, jó. Bár én a törököt tanultam, és kristálytisztán beszélgettem emberekkel. Rokonnyelvek. Volt szerencsém látni 3méterről Nursultan Nazarbajev elnököt, egy egyetemi rendezvényen.
Én a török kifejezéseket használtam, pl:asszalám alejkum stb. ha vmit meg akarsz köszönni, elég aszívedre tenni a kezedet.
Szóval Bye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!