Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Aki külföldön élt/él milyen...

Aki külföldön élt/él milyen hátrányos megkülönböztetésben részesült azért mert külföldi (esetleg magyar származásából adódóan)?

Figyelt kérdés

Nekem volt több is. Egyszer, vagyis többször is előfordult, de ezt az egy esetet eléggé megjegyeztem. Nem voltak hajlandóak beengedni az orosz(!) biztonsági őrök, mert külföldiek vagyunk. elég gyanús volt, hogy ezért, mivel rajtunk kívül az összes német bemehetett, és arra hivatkoztak, hogy várni kell, amíg kijönnek az emberek, mert "teltház" van. ennek tetejébe megkérdezték honnan jöttünk, majd válaszoltunk, hogy Magyarországról és elkezdtek éktelenül röhögni. de ez csak egy volt a sok közül.

Igazából majd most is külföldre készülök, és kezdek rájönni, hogy ezek elől a megkülönböztetések elől nem lehet kitérni. Próbálok nem tudomást venni róla, de azért igyekszem magam felkészíteni is. Olyan megírná a tapasztalatait, akivel történt már hasonló? 22L

2012. máj. 4. 11:33
 1/8 A kérdező kommentje:
*ja, bocsánat, kimaradt az elejéről, hogy egy szórakozóhelyre szerettünk volna bemenni.
2012. máj. 4. 11:34
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Olyan szórakozóhelyre be sem akarnék menni, ahol oroszok a biztonsági őrök. (ha ez Oroszországban történt, oda még akkor sem mennék, ha fizetnének érte)
2012. máj. 4. 11:41
 3/8 A kérdező kommentje:
Németországban volt. amúgy meglepően sok orosz él ott, belőlük mindenhol van tényleg, nem hiába a mondás.
2012. máj. 4. 11:43
 4/8 Amapola válasza:
100%

Én is Németországban élek,és jártam már olyan discoban ahol orosz vagy néger biztonsági őrök voltak,de nem tapasztaltunk semmilyen hátrányos megkülönböztetést.Szerintem elsősorban nem a származás alapján szoktak különbséget tenni,hanem az alapján,hogy szimpatikus vagy sem az illető.Ez Magyarországon is előfordulhat bárhol.

Egyszer fordult elő,hogy nem akarták a barátomat beengedni,de csak azért,mert vastag lánc volt a nyakában és karláncot is viselt.Állítólag ezeket elővigyázatosságból vetetik le az illetővel.Miután levette gond nélkül bemehettünk.

Másrészt olyan sok a külföldi Németországban,hogy azt hinnénk,hogy nem ellenszenvesek a bevándorlókkal,de az az igazság,hogy a magyarokat nem szívlelik annyira,ahogy a törököket sem.Engem általában olasznak hisznek,s ha nem muszáj nem is javítom ki őket :)

Ne vedd a szívedre,ha úgy érzed hátrányos megkülönböztetés ér azért,mert külföldi vagy(vagy mert pont magyar)az intelligens emberek nem a származás,hanem a jellem alapján különböztetik meg egymást!

25L

2012. máj. 4. 12:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Finnországban élek és amíg tanultam a nyelvet sokszor beszóltak nekem, hogy "mit keress itt ha nem beszél finnül", "borzasztóan beszélsz finnül" vagy csak simán kérték, hogy beszéljek inkább angolul.

Sportoltam is, én voltam az egyetlen nem finn a klubban hát mondanom sem kell 3 évig bírtam, csomoszór jöttem haza sírva edésről, aztán hagytam a csudába inkább abbahagytam nem bírtam már az állandó bunkóságokat, beszólásokat. Viszont szerencsére szórakozóhelyen, boltban, hivatalban stb. nem volt gondom.

2012. máj. 4. 17:05
 6/8 A kérdező kommentje:
hát minden tiszteletem a tiéd..csodálkozom, hogy egyáltalán 3 évig bírtad így a sportot is.
2012. máj. 4. 21:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Igazából csak azért bírtam, mert maga a sport fontos volt nekem csak a közösség volt borzalmas. Ez kicsit olyan, mint egy álommeló borzalmas munkatársakkal. Egy ideig bírja az ember mondván, hogy azt csinálja amit nagyon kedvel csak a munkatársak borzalmasak..
2012. máj. 5. 14:42
 8/8 A kérdező kommentje:
hát igen..a híres magyar-finn szeretet..
2012. máj. 5. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!