Miért van az, hogy egyes könyvtárak csak délután kettőtől vannak nyitva?
"Nem gondolnak azokra, akik csak délelőtt érnek rá?"
Szerintem azokra gondolnak, akik csak délután érnek rá, munka vagy suli után. Szerintem ők vannak többségben. Két könyvtáros műszakot meg nem tud kifizetni egy könyvtár. Amúgy a legtöbb könyvtár váltott nyitvatartásban megy, délelőtt és délután, felváltva.
"És mi van az órai kutatómunkával?"
Gyakoribb az órák utáni kutatómunka.
Ez sok esetben pénzkérdés. Állami intézményeknél mindenképp.
És a délután jobb időpont a nyitvatartásra. Én művészeti gimibe jártam, és ha délelőtt nem kellett órára menni, eszembe nem jutott 10 előtt felkelni. Ezzel a szobatársaim is így voltak. Szóval szegény könyvtáros ülhetett volna ott magában.
Nekünk volt kötelező könyvtári keresés, és én még úgy is emlékeztem, hogy tízkor nyit a könyvtár, ezért nagyon meg voltam lepődve, hogy délben nem engedtek be. Más részről, nekem délután vannak az óráim, így a kétórás nyitás egy egész nagy csoportnak rosszul jön ki. Délelőtt csak visszavinni lehet.
Igen, vannak olyan könyvtárak, amik váltott napszakokban vannak nyitva, sajnos ez nem olyan. Meg olyanok is, amik reggeltől estig. Most nem nevezem meg, melyik, de van olyan, amelyik reggel nyolctól este hatig van nyitva, cserébe a hétből (vasárnap természetesen zárva) két nap csak egytől négyig tart nyitva.
Ellenben ez a könyvtár, amire panaszkodom, szintén nem mondom meg, melyik városban, zárva van hétfőn is, és minden nap kettőtől hatig van nyitva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!