Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hugom meglokte a sracot, az...

Hugom meglokte a sracot, az pedig megutotte pezsgos uveggel. Ki a hibas?

Figyelt kérdés
egy szorakozo helyen egy srac leontotte a hugomat borral. hugom lehordta ot, mire a srac lek.rvazta. hugom meglokte ot. a srac elkapott egy pezsgos uveget es arcul utotte a hugom, a uveg szettort a fejen es keresztbe vagta az arcat. korhazba kerult ahol osszevarrtak ot. kijott a rendorseg es a sracot orizetbe vettek.kerdesem az lenne ki a hibas itt? jogilag ertem. ha birosagra kerulne a sor... van-e valami esely arra hogy a sracnak adnak igazat, mivel nem O tamadt eloszor?
2012. ápr. 23. 10:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Énmár láttam egy hasonló ilyen esetet bár ott két lány kapott össze. Mivel az egyik lány kezdte ezt az egészet így ő támadt szócsata majd lekevert neki egy kis pofont hogy észhez térjen, a másik lány az meg egy kődarabbal izomból fejbe vágta a szeme kishíján annyira megsérült hogy majdnem megvakult arra a szemére. Ez önvédelem volt ugyan de itt úgyszól a törvény ha valakit megtámadnak csak azzal az azonos fegyverrel védheti meg magát tehát ha ököllel támadnak ököllel védheted magad ha késsel késsel. Mivel a másik lány aki nem kezdte csak az önvédelemre hivatkozott elég szépen megütötte a bokáját, igaz megúszta egy felfüggesztéssel, de még pénzt is kellett fizetnie amit nem tudom mennyi. Mivel ő eltúlozta az önvédelmet és már majdnem megvakult miatta. Valószínűleg az fogja húzni a rövidebbet aki a pezsgős üveggel támadt.
2012. ápr. 23. 10:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, de védekezhet a húgod azzal, hogy milyen jogon öntötte le a srác? Milyen jogon veri fejbe pezsgős üveggel fejbe? hivatkozhatnátok arra is, hogy életveszélyes vagyis akár emberölés is lehetett volna. Az hogy a húgod meglökte az még nem verekedés!!! Az arébb lökés nem emberi bántalmazás! Ezt is vegyétek figyelembe. Így már a srác szénája nagyon rosszul fog állni, gondolom. Ő nem tud mit felhozni mentségére csak azt, hogy a húgod lökte meg először. Ilyenkor kell az, hogy a meglökés nem verekedés és hogy az ok: borral leöntötte jogtalanul. Ha a bíróság nem őt büntetti meg akkor egy balf*sz a bíró. A srácnak nincs jogos önvédelme! Véleményem szerint.
2012. ápr. 23. 12:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Ráadásul a srác le is k*rvázta a húgod. Szerintem ez is nyom valamit ellene.
2012. ápr. 23. 12:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Meg ki az a hülye, aki egy pezsgős üveget széttör valaki fején? Az olyan vastag, hogy simán be lehet törni vele valakinek a fejét.
2012. ápr. 23. 13:00
 5/8 A kérdező kommentje:
elofordul hogy az embert leontik egy zenes-tancos szorakozohelyen ahol ezren vannak. veletlenul ontotte le nem direkt. csak mivel mindenki ittas allapotban volt, tulzas volt a reakciojuk! a hugom igy jozanul belatja hulyeseget csinalt hogy meglokte a sracot. de bekattant amikor a srac elnezest sem kert es a haverjainak lek.rvazta a ot. soval sajnos igy tortent a dolog. a rendorseg eljarast indit ilyen esetben a 8 napon tuli serulest okozonak ugy tudom. azert kerdem ki itt a hibas, mert nem tudom a srac ervelhet-e azzal hogy a hugom kezdemenyezte a egeszet es o csak megvedte magat a hugom es barataival szemben. Persze a hugom baratai NEM bantottak ot! csak egyikuk megkerte allitsa le magat. de a srac ugye barmit mondhatna...
2012. ápr. 23. 13:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen a srác a hibás. Megértem, hogy ha lelökik kicsit pipa lesz és leqrvázza a húgod. Azt is megértem, hogy ezért a húgod berágott és meglökte. De mi a fene ez, pezsgősüveggel fejbe vágni valakit? Ez nagyon durva, a kemény kocsmai bunyókban kerül elő az üveg, nem pedig egy discoban egy lány ellen...
2012. ápr. 23. 14:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Az kit érdekel, hogy véletlen öntötte le? Pezsgős üveggel kell valakinek esni?? Főleg lánynak? Ez pszichopata még józanon is-.-" Lehet a húgod se volt valami kedves, de ez nem normális. Nem lek*rvázni kéne hanem ellnézést kérni és ha a húgod még akkor is pattog akkor ő neki kellett volna leállítani magát. De ez nem így történt szóval az a srác egy elmebeteg.
2012. ápr. 23. 18:39
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A büntetőjog sokkal keményebben bánik azokkal akik valamilyen eszközt is használnak testi sértés alkalmával. Ezért van hogy olyan sok férfit felmentenek akik bántalmazzák a barátnőjüket/feleségüket, mert azt mondják hogy hirtelen felindulásból történt a dolog, de ha az asszony akarja bántani a férjét ahhoz kell egy sodrófa vagy baseballütő ami már nem kevésbé hat hirtelen felindulásnak.

Természetesen a srác a hibás. A rendőrség azért jött ki mert a csaj kórházba került nem azért mert a pasi meg lett lökve kétszer is.

2012. ápr. 24. 00:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!