Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lenne az...

Szerintetek mi lenne az ideális ár egy-egy könyvnek?

Figyelt kérdés

Szerintem, túl drágák lettek a könyvek manapság. Egy regény 3000-4000 forint között mozog a szakkönyvek meg 8000-10000 forint és e felett. Ezek egyszerűen megfizethetetlenek.

Ha az értékét nézzük én a regényeket 500-800 forintért adnám, a szakkönyveket meg 1000- max 4000 a lexikonokat meg 6000-max 9000 forintért. Ti milyen áron adnátok ezeket a könyveket, szerintetek mennyi forintot érnek?

Tényleg nem éri meg könyvet vásárolni, viszont a könyvtárban sajnos sokszor szembesültem azzal a problémával hogy egy sokat keresett könyvből csak egy maximum két példány van, ami egyáltalán nem elég egy nagyobb városban.

2012. ápr. 23. 09:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Nagyon drágák!Még magas fizetés mellett is ezt mondanám, mert tény, hogy irreálisan magas az áruk.Ki a franc veszi meg ezeket ennyiért?Már vagy 10 éve nem veszünk, csak kölcsönzünk, pedig imádtam könyvet vásárolni :(

Nem mondok árat,de szerintem úgy lenne ideális, ha az írója is meg tudna az árból élni és az átlagember is megtudná a könyvet vásárolni.Mindegy, milyen műfajú.

a rendszer itt a sz@r!

2012. ápr. 23. 09:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekünk 5000 kötetes könyvtárunk van. Még a Kádár-rendszerben vettük őket. A magyar és világirodalom minden jeles képviselője,a tudományos,képzőművészeti,zenei,útleírások,ifjúsági könyvek stb. könyvek vannak benne. Van valamennyi krimi is. Az utóbbiak néha még drágábbak is voltak,mint az értékes művek.

A magyarázat az volt rá,hogy a "ponyvára" nagyobb az igény,mint a valósi irodalomra. Ennek a hasznából tudták finanszírozni a maradandó értéket képviselő könyvek kiadását.

Igaz,ezek a könyvek kivitele nem olyan szép,mint a mostani könyvek,viszont a tartalom fontosabb.

Legtöbbjét ma sehol nem adják ki.

A mostaniak viszont irreálisan drágák.

2012. ápr. 23. 10:05
 3/6 Kalász Adrián válasza:
2-3000
2012. ápr. 23. 10:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Régen mellesleg jobb minőségűek voltak a könyvek, normálisan voltak kötve.Az utóbbi időben viszont sok olyan könyv akadt a kezembe, amiből 1-2 átolvasás után úgy hullanak a lapok, mint ősszel a falevél.
2012. ápr. 23. 11:52
 5/6 anonim ***** válasza:

A piac alapvető szabálya: minden annyit ér, amennyiért megveszik. Ha ennyiért veszik meg, akkor ennyit ér.

Amúgy egy szakkönyvben marha nagy munka van, sokkal nagyobb mint egy regényben, ráadásul ezeket alapvetően egy szűk réteg veszi. Magyarul: nehezebb előállítani, szűk a piaca --> drága.

2012. ápr. 23. 14:36
 6/6 anonim ***** válasza:
A Sorstalanságot 1 Ft, az is többszöröse a valódi értékének... :)
2012. ápr. 23. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!