Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért érdeke a médiának a...

Miért érdeke a médiának a kultúra pusztítás?

Figyelt kérdés
A média nem támogatja a hagyományokat, kultúrákat! Miért?
2012. ápr. 19. 11:34
 1/8 Vree ***** válasza:
Rossz csatornát nézel...
2012. ápr. 19. 11:44
 2/8 A kérdező kommentje:

11:44

Azt el kell ismerned, hogy az agybutító, kultúra csatornák vannak többségben, kivételek, mint ahogy te is írtad, természetesen vannak.

2012. ápr. 19. 11:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt támogatja, amire igény van. Az emberek VV Ribi új melle kell a Fókuszban, nem csinálhatnak vitaestet Dosztojevszkij lélektani írásaiból, mert csődbe mennek.
2012. ápr. 19. 11:51
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Szerintem ilyen, hogy "média", mint szervezet nincsen. Különböző médiák vannak, azon belül is egymástól független szervezetek. Ezek között vannak kereskedelmi szervezetek, melyeknek célja a profittermelés, logikusan ezek kiszolgálják az emberek igényeit, akik különböző okok miatt többségében sajnos eléggé kultúrálatlanok. Ennek oka sokkal inkább az emberi önzésben keresendő, mint a "média"szerepében. Az emberek az önzésüket akarják kiszolgálni, és nem hajlandóak uralkodni a vágyaikon és érzéseiken. Ebben sajnos szerepe van a szülői és iskolai nevelés hiányának, a tekintély mint olyan egyáltalán nem létezik már.

A közszolgálati médiumok pedig nem kapnak elegendő pénzt, így versenyképtelenné válnak a kereskedelmi médiumokkal szemben. Ezért pedig egyértelműen az ország mindenkori vezetése tehető felelőssé.

Üdv. Péter

2012. ápr. 19. 12:02
 5/8 anonim ***** válasza:
82%

Miért csináljátok sokan ezt? Nem tetszik a műsor, megértem, nekem sem. Ilyenkor fogom a távkapcsolót és kikapcsolom. Az internet csodákra képes, lehet rajta filmeket és műsorokat keresni, amik variálásával össze tudsz magadnak állítani egy olyan listát, ami megfelel az igényeidnek.

Másrészt ha picit kacsolgatsz, biztos vagyok benne, hogy találsz hagyományokról szóló műsort is. Manapság akad elég csatorna, nem csak az RTL Klub, meg a TV 2.

Nem igazán értem, hogy miért kell 1001 ugyan ilyen kérdést kiírni. Mindenki keressen magának olyat, ami érdekli, mert a morgással meg a sopánkodással nem változik semmi.

Én most tisztelettel elvonulok nézni a saját kis filmgyűjteményemet, ami nekem tetszik. :)

2012. ápr. 19. 12:15
 6/8 Vree ***** válasza:
73%

Azt fel kell ismerned hogy a közszolgálati és a kereskedelmi médiák alapvetően más piacon vannak. A Magyar Televíziót a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tartja el és a különféle közszolgálati támogatások és pályázatok. Egy RTL Klubot elsősorban a reklámok. Egy kereskedelmi csatornának nem érdeke a kultúraterjesztés, csak ha ezzel a nézőszámot növelheti. Ilyenkor összevetik a Mónika Show nézettségét egy Vers Mindenkinekkel és az eredmény gúnyos mosolyra fakasztja őket.

Ennek ellenére nem igaz hogy minden néző hülye és vannak ismeretterjesztésre és kultúrára szakosodott csatornák. Duna TV, Filmmúzeum, stb. nem tudom most mit akarsz? Minden csatornán az legyen?

2012. ápr. 19. 12:17
 7/8 anonim ***** válasza:
66%

Én tágabb összefüggés-rendszerbe helyezném a választ. A globalizáció idejét éljük, amelynek haszonélvezői - a pénz- és termelőeszközök nagytulajdonosai - a kezükben tartott tömegkommunikációs eszközök segítségével végzett manipuláció révén a világ minden táján megteremtik azt a helyzetet, amelyben az elbutított, kulturális igényeiktől, nemzeti érzésüktől megfosztott, bizonytalanságba taszított embertömegek kénytelenek szinte "jótéteményként" befogadni az akadályok nélkül terjeszkedő tőkét.

Magyarország is példa arra, hogy a hazánkba, mint gyarmatra "kihelyezett" - jó esetben összeszerelő - üzemekben, kereskedelmi elosztóközpontokban az (egyébként jól képzett és erején felül kihasznált) munkaerő nagy része éhbérért dolgoztatható, és még ennek is örülnie kell, ha napról-napra, a teljes bizonytalanságban - már nem is ÉLNI: vegetálni akar. A médiát tehát a tőketulajdonos arra a célra alkalmazza, hogy megteremtse az igénytelen, tudatlan, szellemileg üres, bólogató, szorongó, behódoló...rabszolgákat.

Véletlenül sem vagyok marxista és soha nem is voltam, de a szomorú helyzet ez. A globalizmus (is) átgyalogol rajtunk. Csöbörből vödörbe:-((((

2012. ápr. 19. 12:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Aki akar kultúrát, az megkapja. Aki meg nem, az meg elvan az RTL Klubbal. A többség nem igényli...
2012. ápr. 19. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!