Kamaszok! Hogy éltétek túl a gimnázium első heteit?
Én nehezen, de csak mert ilyen a természetem, nem bírom a változásokat. Minden bajom volt, sok volt az osztály, hogy mindneki adja a nagymenőt, a cigizés, a piálás, a szex, minden.
Úgy fél év alatt beszoktam és elmúlt a depim.
ELső voltam.
Nagyon új volt minden, egy csomó ismeretlen ember, az épületben se tudtam mi hol van, stb. De mivel volt gólyatábor, pár embert megismertem már ott, úgyhogy nem kellett egyedül ácsorognom. Az órák meg az elején érdekesnek tűntek, minden tanár jófejnek tűnt, de nagyon keménynek.
A legrosszabb rész nekem olyan 2-3 hét után volt, mert az újdonság varázsa kezdett elmúlni, már voltak unalmas órák (nem is egy), a tanárok viszont bekeményítettek, és én még nem tudtam, melyiktől mit várhatok. Pl. az egyik tanár év elején elmondta, milyen szigorú nála a feleltetés, a következő órára mindenki nagyon tanult, féltünk, erre nem is feleltetett soha a 2 év alatt. :D Vagy hogy melyik órán kell csöndben mindent lejegyzetelni és melyiken lehet bambulni kicsit, stb. Meg ekkor hiányzott kicsit a régi sulim, pedig örültem hogy ott hagyhattam, de aztán ez is elmúlt, tök jó barátaim lettek, és minden rendben ment. :)
A gólyatábor sokban segít, megismerheted az új osztálytársakat, a tanárokat, ráadásul mindezt egy kötetlen és laza formában. Amúgy senkinek nem megy a legegyszerűbben az első néhány hónap. Főleg mivel sokan (főleg a "nagy vagányok") tesznek zavaró benyomást az emberre. Ez később elmúlik, mihelyst sikerül barátokra lelned. A bátorítás jegyében, gondolj arra hogy mennyi új csinos lány / jófej fiú lesz a környezetedben!
Egy valamit nem javaslok: a beilleszkedés jegyében rászokni a cigire, eljárni piálni vagy drogozni. Nem éri meg, mert később egy sereg rossz következményük lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!