Cserediák. Külön szobában aludjon, vagy velem együtt?
Mindenképpen külön - ez csak MO-on divat, hogy többen alszanak egy szobában.
Nyugaton még az sem szokás, hogy a szülövel vagy a testvérével alszik egy szobában, nemhogy idegennel.
Ezen kivül neki is szüksége van magánéletre, privátszférára, nem akar napi 24 órát veled lenni, a legtöbb embernek igénye van néha egyedüllétre is.
Én is most megyek ki cserediákhoz Németországba. Azért kellett cserediákot cserélnem, mert ő nem tud külön szobába tenni, és ugye fiú-lány páros nem alhat egy szobában. Ezért itthon nem is vettem a fáradtságot, hogy pakoljak, ő is alkalmazkodhat. Viszont többszöt is visszakérdezett és angyon meglepődött, amikor mondtam, hogy ő alszik az ágyon.
De ismerek oylan magyart is, aki a kis lakás amiatt átköltözött a tesójához, hogy a cserediákja egyedül lehessen az ő szobájában.
Másrészt attól is függ, hogy melyik országból jött, az ottani szokásoktól. Például nekem kétszer volt osztrák cserediákom, mindkét alkalommal, amikor náluk voltam, mindig egy szobában voltunk.
De lehet, hogy téged is zavar valamelyik szokása, abban az esetben jobb, ha külön vagytok. Például engem kifejezetten zavart, hogy az osztrákok enm fürdenek naponta.
Szerintem külön szobában aludjon.
Amikor nálam volt cserediák, ő aludt a szobámban, én pedig a nappaliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!