Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért csak olyan embereknek...

Miért csak olyan embereknek fogadják el a nem ivást, akik azzal indokolják, hogy sportolnak?

Figyelt kérdés

Sosem szerettem az alkoholt, semmi jót nem találok benne. Max. egy-egy koktélban. Tudni kell, hogy olyan vagyok, aki juszt se csinál valamit csak azért, mert mindenki más is azt csinálja, eléggé az elveimnek élek.

Azt vettem észre, hogy az emberek annál fogadják el, hogy nem iszik, aki sportoló. Ha én megyek egy társaságba, akkor általában tök hülyének néznek (főleg a lányok) ha azt látják, hogy nem iszom velük. Távol áll tőlem az egész, sosem értettem, miért kell kiskamaszkorban elkezdeni inni, az pedig különösen idegesít, ha egy lány iszik.

19/f

2012. ápr. 5. 18:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

" Az alkoholizálás szociális tevékenység. Visszautasítani sok esetben udvariatlanság.

Nem a tinikről beszélek természetesen, de te már felnőtt vagy. Az udvariatlanság az, amit nem néznek jó szemmel az emberek.

Mert elmész egy buliba, hogy jól érezd magad... és mások is jól érzik magukat, de te elrontod az ő jókedvüket azzal, hogy fatökű vagy... "

Már miért lennék fatökű azért, mert nem iszom?! Álljon már meg a menet! Ez a te igazságod, vagy az övék, nem az enyém. Mégis milyen alapon erőltethetné bárki is rám a véleményét? Milyen alapon kényszeríthetne bárki ivásra, ha én egyszer nem akarok? Ha te így gondolkozol, valúszínűleg ennek alapján is viselkedsz ilyen helyzetben. Hogy mersz ilyet állítani? És ha legközellebb azt találod ki, hogy fatökű vagyok, ha nem ugrok be a kútba, akkor azt is meg kell szerinted tennem, hogy ne rontsam el az emberek kedvét?

Tudom, mire gondolsz, de szándékosan sarkítok. Sem neked, sem senki másnak nincs semmi joga megmondani, hogy én mit csináljak egy ilyen helyzetben vagy olyanra kényszíeríteni, amit éán nem érzek helyesnek. Az, hogy te úgy gondolod, hogy ezzel elrontom a társaság kedvét, a te hülyeséged, nem az enyém, mint ahogy te sem hiszel mondjuk más vallások isteneiben, ha nem akarsz. Azzal riogatni, hogy fatökű lennék, ha nem iszom, vagy azzal fenyegetni, hogy ezzel elrontom a társaság kedvét és udvariatlan vagyok, egyet jelent azzal, hogy lelkiismeret-furdalást idézel bennem elő, vagyis: tiszta érzelmi zsarolás. Vag közösségi nyomás, ha a társaság teszi. Ennyi erővel a drogozásra, cigizésre, füvezésre, kútbaugrásra ugyanúgy rávehetnének (mint ahogy rá is vesznek sok embert). Nem vagyok hajlandó senki kedvéért olyat tenni, amit nem érzek helyesnek, ami nem én vagyok. És az olyan, aki igazi barát, az megérti ezt és tiszteletben tartja.

2012. ápr. 5. 20:23
 12/18 anonim ***** válasza:

Mond azt hogy gyógyszert szedsz.

Vagy mond azt hogy te már elittad a májad. :D

2012. ápr. 5. 22:13
 13/18 anonim ***** válasza:

A többséget nem tudod megváltoztatni ,kár erőlködni ,hülyének fognak nézni egy szórakozóhelyen. Magyarországon élsz ,itt 2 millió masszív ember alkesz ,ezért te vagy a csodabogár.

Mond azt hogy vezetsz persze nem árt egy kocsi is hozzá,vagy erős gyógyszert szedsz .

2012. ápr. 5. 22:49
 14/18 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj, én is pont olyan vagyok mint te de nem akarok senkit sem rábeszélni, nincsenek lenéző véleményeim. Érdekes módon soha senki nem is nézett rám furán, közösített kb stb. Vajon miért? Ha leírom akkor van aki furának tart, de élőben vagy nem így gondolják vagy nincs merszük megmondani, de sosem bántottak. Meg kéne tanulni elfogadni a dolgokat. Mindenki azt csinál amit akar, úgy rontja el magát esetleg, ahogy akarja. Elég bunkó dolog fensőbbrendűnek tartani magad és lenézni másokat...

20L

2012. ápr. 6. 10:25
 15/18 anonim ***** válasza:

Magyarországon nagyrészt az elhelyezkedése miatt van sok "alkesz" mivel főként mezőgazdasággal lehet foglalkozni, értem itt a gyümölcs termelést(szilva, körte , cseresznye, barack, stb. minden ami pálinka is lehet) és a borászatot.

na meg a kultúránkba is benne van, ahol őrzik a hagyományokat ott minden nap egy indító felessel kezdődik.

Én speciel az észak-keleti régióban, azon belül hegyalján élek szóval itt minden ember fogyaszt borokat(ki ki kisebb vagy esetleg nagyobb mennyiségben), de ahogy megfigyeltem a szomszédos megyékben már nem annyira jellemző az ivás, meg nem is van annyira "ráhangolódva" a szervezetük.

és mivel közeledik a Húsvét így megfigyelheted, hogy az a 2 millió alkoholista hirtelen 6 millióra gyarapszik(a húsvét ezzel jár, családtagok meglátogatása és a szeszes italok kínálgatása a felnőtteknek/ifjaknak).

2012. ápr. 6. 10:32
 16/18 anonim ***** válasza:
Engem soha nem néztek hülyének, hogy nem iszok, pedig a súlyomon is látszik, hogy nem sportolok.
2012. ápr. 6. 12:00
 17/18 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele egyszerűen semmi jót nem látok benne, ahányszor vendégségebe vagyok, még meg meg iszok egy felest legalább a vendéglátó tiszteletére, de nem kívánom az alkoholt, most is kaptam szülinapomra, egy mézes-barackos pálinkát és azóta is ott áll a spajzban.
2012. ápr. 6. 12:28
 18/18 anonim ***** válasza:
29%

A "fatökűre" adott reakciód alapján kezdem sejteni milyen személyiség lehetsz. Nem lehet túl szórakoztató veled bulizni. :)

"Ha te így gondolkozol, valúszínűleg ennek alapján is viselkedsz ilyen helyzetben."

Én még senkit sem hordtam le azért mert nem ivott velünk egy buliban, de az viszont baromi idegesítő volt, mikor jó volt a hangulatom, erre egy csaj elkezdte mondani, hogy le kéne állnom és vennem egy hidegzuhanyt. Mondom mivan?! Még csak most kezdődik a móka...

Hozzáteszem évente maximum 2 alkalommal iszom oly mértékben, hogy az "becsípésnek" lehessen nevezni. Tehát nem tartozom az alkesz fiatalok közé. És még "ittas" állapotban is kontroll alatt tudom tartani a cselekedeteimet. Ezért is vagyok amellett, hogy inni jó. Mert számomra semmi rosszat nem hoz. Se másnaposság, se hányás. Tudni kell a módját és ennyi.

Amúgy pedig senki nem erölteti rád a véleményét. TE kérted ki az emberek véleményét itt ezen az oldalon, melynek lényege, hogy válaszoljunk a kérdésedre. Tehát én pontosan ezt tettem. Az, hogy nem tetszik a véleményem őszintén nem érdekel. :)

A kútba ugrás annyira rossz példa, amennyire csak egy példa rossz lehet. A kútba ugrás ugyanis élvezetmentes, értelemnélküli öngyilkossági kisérlet, melynek nincsenek mértéktartásból fakadó fokozatai.

A drog már jobb példa, de arra is abszolút igaz, hogy aki nem akar drogozni az nem jár drogosok közé. Ez alap, nem?! Mert a drogosok között igenis ki fognak nézni. Ennyi. Ne járj olyan társaságba ahol isznak és akkor nem te leszel a csodabogár. Mi ezen olyan bonyolult?!

Azzal, hogy elmész egy buliba, ahol a többiek isznak, tulajdonképpen szándékosan provokálod őket és utána neked áll feljebb. Te vagy itt a ludas, nem a többiek. És itt most nem erkölcsről vagy etikáról van szó, mivel nem az elveid miatt nem iszol, nem hitbeli döntés, hanem csak egyszerűen nem jön be a pia.

Abban igazad van, hogy senkinek nincs joga rádkényszeríteni az akaratát, viszont a rendszer úgy működik, hogy ha tagja akarsz lenni egy közösségnek, akkor te alkalmazkodsz a közösséghez, nem pedig a közösség hozzád. Te veszed fel a normákat és fogadod el a közösség szabályait, nem pedig a közösség változik a te izlésed szerint.

Én nem fenyegettelek semmivel, leírtam az alapvető igazságokat. Ha vagy elég okos, hogy felfogd, akkor rájössz mi a helyes irány.

Boldog életet!

2012. ápr. 7. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!