Mennyibe kerülhet egy több mint száz-százötven éves könyvrégiség?
Figyelt kérdés
A családom birtokában van egy 1887-es kiadású Bánk Bán, és egy 1817-es kiadású Csokonai gyűjtemény. Ezeknek az értékük körülbelül mennyi lehet, és hova, kihez fordulhatok ez ügyben?2009. jún. 16. 17:44
1/5 anonim válasza:
Inkább egy múzeumi szakértőt kellene megkérdezni, nehogy átvágjanak vele "jóakaratú" gyűjtők. Sajnos az egyik ismerősöm már ráfázott egyszer egy régi karddal. :(
2/5 anonim válasza:
Sajnos nem értékesek ezek a könyvek. Műkereskedő vagyok...
3/5 anonim válasza:
Egy könyv attól lesz értékes, hogy hány darabot adtak ki belöle. Ha azok a könyvekböl rengeteg megjelent abban a nyomtatásban, akkor szinte semmit, de ha pl csak pár darab jelent meg akkor értékes.
4/5 anonim válasza:
A száz, százötven éves könyvek nem régiek. Akkor már nagyon sok példányban jelentek meg és ebből nagyon sok is maradt meg. Én vásárolni szoktam 1800-as években kiadott könyveket, jó állapotban, illusztációkkal is általában 2-4 ezer forintot fizetek csak értük. (Kossuth beszédeit az eredeti kiadásban olcsóbban vettem meg, mint amennyiért az újonnan kiadottat árulták.) Tehát sok van belőlük, nincs nagyon áruk.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Felvettem a kapcsolatot egy antikváriummal, és azt mondták, hogy csak kollacionálás után tudnak árat mondani. Nem tudom pontosan, hogyan zajlik ez manapság, de ez azért elég nagy munka szóról szóra átnézni egy könyvet. Elképzelhető, hogy ezt pár ezer forint értékű könyvekkel megcsinálják? Persze, ha ez már automatizálva van akkor igen, de nem tudom, hogy ez hogy zajlik.
2009. jún. 17. 17:44
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!