Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A szegényebben miért akarnak...

A szegényebben miért akarnak bűntudatot ébreszteni azoknak akiknek jobban megy?

Figyelt kérdés
Lényegtelen hogy kicsit vagy nagyon megy jobban.De ezek lelkiismeret furdalást akarnak okozni azoknak akik gazdagabbak mint ők.A hasonló dolgokkal "más ennyiből él" ;"rohadt gazdag" ;"jól megy" és hasonló szószerkezetek.

2012. márc. 31. 18:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem, hogyha igaz, amit írsz, hogy magad szedted össze, amid van, tisztességesen, miért zavar téged az, hogy mit mondanak rólad. Hiszen nem kéne, hogy bántson...

Sajnos itt nálunk, akik ma gazdagok, többségük a rendzerváltás kori magánosítások során lett tisztességtelen úton vagyonos, természetesen azelőtt párttag volt, hiszen máshogy nem jutott volna bele azokba a bizonyis körökbe. Ezek az emberek azok, akik ma a leghangosabban "büdös kommunistáznak".

Ironikus.

2012. márc. 31. 19:25
 12/19 anonim ***** válasza:
52%

Én csak azt irigylem tőlük, hogy volt alkalmuk és bőr a képükön lopni XD

Üdv netto 70ezres.

2012. márc. 31. 20:26
 13/19 anonim ***** válasza:
88%
És azt se felejtsük el, hogy a tisztességes és az etikus nem ugyanaz. Vegyük például az előbb említett hallókészülékes esetet. A hallókészüléket gyártó/forgalmazó árulhatja a termékét 70000 Forintért. Tisztességes, hiszen nem kényszerít senki, hogy ennyiért megvedd. Nem vernek meg, ha nem veszed meg. Viszont nem igazán etikus, hiszen tudja, hogy rá vagy kényszerülve, hogy használd, ráadásul a filléres előálítási költséghez képest pofátlanul magas az ára. Még csak azt sem lehet mondani, hogy szegény gyártó/forgalmazó nem tudná olcsóbban adni. Mások nyomorát (orvosi ellátás), nélkülözhetetlen szükségleteit (közművek) meg lehet lovagolni "tisztességesen" bár etikátlanul.
2012. márc. 31. 22:28
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Én igenis hiszek abban, hogy lehet tisztességesen pénzt keresni! Persze nem mindenki és nem is a politikusokra gondolok. De igenis vannak emberek, akik megdolgoztak azért amijük van, és aki az ilyenektől sajnálja az szégyellje magát! A magyar embernek az a legnagyobb problémája, hogy irigy, az az igazság.

Kérdező, ha valóban tisztességesen szerezted a vagyonod, akkor azt meg is érdemled. Legyél csak egy példa mások számára, hogy van kiút és lehet tenni a szegénység ellen. Nem sajnáltatni kell magunkat, hanem cselekedni!

El lehet olvasni ezt a "viccet". Elgondolkodtató...

Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.

Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:

NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:

- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.

A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.

- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,

az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.

A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:

- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.

- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza.

2012. ápr. 1. 10:39
 15/19 anonim ***** válasza:
63%
Vannak jómódú ismerőseim nekem is és kidolgozzák a belüket.Tényleg van,aki tisztességtelenül szerzi a pénzt,de ez olyan általánosítás,mintha én azt mondanám,hogy akinek nincs pénze,az valószínű elissza meg elcigizi.Ennyi.Abban viszont tényleg van valami,hogy sokan lelkifurdalást akarnak kelteni a másikban irigységből.
2012. ápr. 1. 11:53
 16/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Nincs szükséged egy új alkalmazottra?

23N

2012. ápr. 1. 12:05
 17/19 anonim válasza:
TETSZIK JÓ PÁR HOZZÁ SZÓLÁS AKÁR A A SZEGÉNY -AKÁR GAZDAG,,MI SEM DÚSKÁLUNK A MILLIÓKBAN -DE MI MINDIG ADAKOZUNK.ÉN GYERMEKEKET TÁMOGATOK ÉS BETEG EMBEREKET,,APUÉK ÉLELMISZERT-RUHÁT KÜLDENEK TÖBB MEGADOTT RÁSZORULT EMBEREKNEK.TÖBB ISM,ERŐSÖM IS VAN AKI GAZDAG ÉS ISMERT HASONLÓAN TESZ ANYAGIAKKAL TÁMOGAT NEM IS 1 CSALÁDOT, MINDENKI EMBER ÉRZŐ LÉNY..SOK EMBER MEGMOZDUL HA ILYET TUD-LÁT -HALL,ÉN EZT TAPASZTALTAM ÉVEK ÓTA.
2012. ápr. 8. 20:26
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább a fordítottját tapasztalom: akinek jobban megy, lenézi a csóróbbat,"tanulni kéne, nem kocsmázni", "azért szegény, mert az akar maradni", "csak magának köszönheti",stb.
2012. szept. 2. 14:55
 19/19 anonim ***** válasza:
Hát igen, fordítva sem ritka a savazás.
2012. szept. 2. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!