Ez igaz lehet? Nem tudom elhinni.
Ebbe a szövegbe botlottam valahol a neten:
"Ota Bengát 1904-ben ejtette fogságba Samuel Verner evolucionista kutató Kongóban. Ota Benga neve a saját nyelvén azt jelenti, hogy jó barát. Felesége és két gyereke volt. Láncra verve, ketrecben szállították az USA-ba, ahol az evolucionista tudósok a majmok között állították ki őt a St. Louis-i Világkiállításon, mint " az emberhez legközelebbi átmeneti alakot". Két évvel később a Bronx-i állatkertbe vitték, ahol "az ember ősei" között került bemutatásra, néhány csimpánz, a Dinah nevű gorilla és a Dohung nevű orangután társaságában. Az állatkert evolucionista igazgatója, Dr. William T. Hornaday, hosszan beszélt arról, milyen büszke rá, hogy az ő állatkertjének tulajdonában van ez az egyedülálló "átmeneti alak", és a ketrecbe zárt Ota Bengát közönséges vadállatként kezelte. Ota Benga végül nem bírta tovább a bánásmódot és a körülményeket, és öngyilkosságot követett el."
Olyan képtelenségnek hangzik, ráadásul 1904-ben... Lehetséges, hogy igaz, vagy valami kitalált dolog?
Ez sajnos igaz. "Az emberiség halad, de az ember marad." (Csak hogy Goethe szavaival éljek.)
Sajnos a XXI. században is gyilkolnak meg albínó néger gyermekeket, mert azt hiszik, hogy testrészeik különleges gyógyító erővel bírnak.
Másutt boszorkánysággal vádolnak afrikai gyerekeket és vagy elűzik őket, vagy éheztetik, vagy megölik.
Szóval igen, az emberi hülyeség és kegyetlenség határtalan, simán el tudom képzelni, amit írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!