Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem olvassák el az...

Miért nem olvassák el az emberek rendesen a szöveget; vagy ennyire rosszak szövegértésből?

Figyelt kérdés
Például itt felteszek egy kérdést, válaszol is rá, ami jó válasz lenne, egy másik kérdésre, de nem az enyémre. Mintha valami szűrő dolgozna a válaszoló személyben, és csak kulcsszavakra figyelne fel. Ez bosszantó.
2012. márc. 14. 21:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Van,aki csak felületes,de nagyon sokan valóban rosszak a szövegértésben. Ezen én is sokat bosszankodom,de mindenkit nem oktathatok ki.
2012. márc. 14. 22:17
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

Elolvassák szerintem, de a kulcsszóstratégiát nem ismerik.

Ha jól-, egyértelműen kérdezel, jól értelmezhető választ kaphatsz rá.

A rosszul megfogalmazott kérdésre jönnek a grammatikailag, tartalmilag problémás válaszok.

Más és más válaszok születhetnek attól függően is, hogy a válaszadók a szubjektív-,objektív tényeket ismertetik, vagy "csak beszélgetnek a semmiről." Ha már máshol nem tudnak.

2012. márc. 14. 22:32
 3/6 anonim ***** válasza:
90%

Egy jól feltett kérdésre, általában jó válaszok érkeznek. Egy furcsán, nem a legtisztábban értelmezhető kérdésre pedig bizonytalan értelmezésből fakadó válaszok. Van olyan is, hogy csak közbevetnek valamit, és figyelik, hogyan alakul tovább a fórum, hátha hozzá tudnak még szólni, vagy ők is választ kapnak.

De a kérdésnél maradva, mint mondtam, egy jól feltett kérdést nem lehet félreértelmezni. Ja, és az is igaz, hogy felületesek sokszor az emberek, a helyesírást sem ismerik, szóval az érmének két oldala van.

2012. márc. 14. 23:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkinek megy jól a szövegértés és itt senki sem bogarássza olyan alaposan a leírtakat... és néhány kérdés eleve igen nyakatekertre sikerül. Nekem is néha kétszer kell nekifutnom egy-egy kérdésnek (vagy a bővebb kifejtésének), mire megértem, mi a fenét is akart a kérdező. -.-" De én ha csinálok valamit, azt igyekszem jól csinálni. Ez esetben ha már válaszolok, annak legyen is köze a kérdéshez. Sokan viszont ennyire nem alaposak. Ez van. Nem vagyunk egyformák. :)
2012. márc. 14. 23:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy a kérdés milyen jellegű. Van számos vitatott téma amellyel kapcsolatban rendkívül szélsőséges és különböző vélemények állnak fent ( politika, vallás, pszichológia, stb. )- itt szinte már egyáltalán nem meglepő, hogy ellentmondásos válaszokat kapsz és olykor ezek közül néhány teljesen párhuzamos a te kérdéseddel, de ilyenkor neked is előkell venned a " válaszszűrőt ".
2012. márc. 15. 05:19
 6/6 A kérdező kommentje:
A kérdésem arról szólt, hogy már nem élő magyar író fantáziavilágban játszódó művét keresem. Erre kaptam egy olyan választ, ami konkrétan kortárs író fantasyja volt.
2012. márc. 16. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!