Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Gáz, hogy több, mint fél éve...

Gáz, hogy több, mint fél éve ugyanabból az üvegből iszok?

Figyelt kérdés

Egy ásványvizes üveg, amit minden nap megtöltök csapvízzel és azt iszom.

Egyik barátnőm szerint gáz. Ő szinte minden nap vesz, egy üdítőt és azt iszi.

16/L

2012. márc. 14. 18:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Iszi vagy nem iszi, néha mosd ki. Ha meg gáz az jó, lehet vele fűteni.
2012. márc. 14. 18:38
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha rendszeresen (úgy naponta 1x) elmosod, akkor nem gáz.
2012. márc. 14. 18:38
 3/12 A kérdező kommentje:
Miért kell elmosni? Csak víz van benne.
2012. márc. 14. 18:41
 4/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is a legjobb, ha a biztonság kedvéért naponta kimosod az üveget szappanos vízzel, nem sok munka és csak jobb érzés.
2012. márc. 14. 18:43
 5/12 A kérdező kommentje:
De akkor utána szappanízű lesz a víz.
2012. márc. 14. 18:44
 6/12 anonim ***** válasza:

Én nagyon szeretem a vizet, és naponta kb. 2l megiszok legalább. Azt azért nem tehetem meg, hogy minden nap megigyak 1,5l ásványvizet, ezért én is úgy szoktam, hogy megiszom az ásványvizet és újratöltöm. :)

Mondjuk én csak 1-2 hétig iszok egy flakonból, utána jön a következő üveg ásványvíz, ha elfogy újra töltöm és így tovább.

Amúgy én sem szoktam kimosni. :S

Szerintem ez egyáltalán nem gáz és még mindig jobb, hogy vizet iszol, mintha valami üdítőt innál.

16/L

2012. márc. 14. 19:00
 7/12 anonim ***** válasza:
hu a félév oylan soknak tűnik, nem tűnik olyan higiénikusnak. Főéeg hogy műanyag az üveg jobban megtelepednek rajta a bacik. éjszakára ne hagyj benne vizet ,hanem az üres flakonnak csavard le a tetejét hogy szellőzön és ne legyen bacis.
2012. márc. 14. 19:07
 8/12 anonim ***** válasza:
Tényleg azt ISZI?
2012. márc. 14. 19:12
 9/12 anonim ***** válasza:

Azért kell elmosni, mert ha iszol az üvegből, akkor a szádról az üveg szájára, majd rácsvarás után a kupakra is kerül nyál (valamint a vízbe is).

Ebben aztán mindenféle baktériumok elszaporodhatnak, ha adsz nekik időt.

Az üveg belső falán pedig lerakódik egy réteg, ami szintén tud nevelni ezt-azt.

Érdemes minden nap miután hazaértél kiönteni a megmaradt vizet belőle, jól kimosni, alaposan kiöblíteni (hogy ne legyen "szappanízű":), és éjszakára kupak nélkül, lefelé fordítva száradni hagyni. A kupakot is mosd és öblítsd el, hagyd kiszáradni. Reggel töltsd újra, és viheted az iskolába.

2012. márc. 14. 19:22
 10/12 anonim ***** válasza:
penészes lesz
2012. márc. 14. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!