Gáz, hogy több, mint fél éve ugyanabból az üvegből iszok?
Egy ásványvizes üveg, amit minden nap megtöltök csapvízzel és azt iszom.
Egyik barátnőm szerint gáz. Ő szinte minden nap vesz, egy üdítőt és azt iszi.
16/L
Én nagyon szeretem a vizet, és naponta kb. 2l megiszok legalább. Azt azért nem tehetem meg, hogy minden nap megigyak 1,5l ásványvizet, ezért én is úgy szoktam, hogy megiszom az ásványvizet és újratöltöm. :)
Mondjuk én csak 1-2 hétig iszok egy flakonból, utána jön a következő üveg ásványvíz, ha elfogy újra töltöm és így tovább.
Amúgy én sem szoktam kimosni. :S
Szerintem ez egyáltalán nem gáz és még mindig jobb, hogy vizet iszol, mintha valami üdítőt innál.
16/L
Azért kell elmosni, mert ha iszol az üvegből, akkor a szádról az üveg szájára, majd rácsvarás után a kupakra is kerül nyál (valamint a vízbe is).
Ebben aztán mindenféle baktériumok elszaporodhatnak, ha adsz nekik időt.
Az üveg belső falán pedig lerakódik egy réteg, ami szintén tud nevelni ezt-azt.
Érdemes minden nap miután hazaértél kiönteni a megmaradt vizet belőle, jól kimosni, alaposan kiöblíteni (hogy ne legyen "szappanízű":), és éjszakára kupak nélkül, lefelé fordítva száradni hagyni. A kupakot is mosd és öblítsd el, hagyd kiszáradni. Reggel töltsd újra, és viheted az iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!