Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mihez kezdjek a nyáron? Itt a...

Mihez kezdjek a nyáron? Itt a szünet, és szeretnék valami hasznosat csinálni. Tippeket kérnék.18/L

Figyelt kérdés
2009. jún. 10. 14:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez talán furcsán fog hangzani, de... hidd el, tapasztalatból mondom. :)

Szóval, ha olyan témával foglalkozol, ami téged TÉNYLEG érdekel, és TÉNYLEG kíváncsi vagy rá, akkor még a tanulás is szórakozás.

Én pl. abszolút nyelvrajongó vagyok, és egyik kedvenc nyári időtöltésem, hogy nyelveket tanulok. Ennek ráadásul az az előnye is megvan, hogy egyre több mindent megértek, bárhogy is hallom/olvasom, és munkára jelentkezésnél is igen pozitívan értékelik, ha sok nyelvet tud felmutatni az ember. :)

De ha téged pl. a földrajz vagy a biológia vagy stb. érdekel, akkor az azokban való elmélyedés is ugyanolyan kellemes lehet, mint nekem a nyelvek.

Vagy kereshetsz olyan munkát is, amit szintén nem nagybetűs MUNKAként, vagyis muszájnyűgnek élsz meg, amit a hátad közepére se kívánnál, hanem amit tényleg élvezettel végzel, ami egyben a hobbid is. Nálam ilyen pl. a fordítás. De a fenti példánál maradva, ha érdekelnek mondjuk az állatok, esetleg érdeklődhetsz állatkertnél, nem keresnek-e kisegítőt, vagy menhelyeknél, hogy nem kell-e egy önkéntes, és így tovább.

De ha leírod, hogy mi minden érdekel, mit szeretsz csinálni és mivel szeretsz foglalkozni, úgy még könnyebb lenne tippeket adni. :)

2009. jún. 10. 14:37
 2/6 anonim válasza:
100%
Ha dolgozni nem akarsz, akkor én mindenképp valami sulit javaslok. Tudom-tudom hogy a szünet a pihenésé, de ma egy olyan világban élünk, ahol a papírnak nagy hatalma van(azt nem állítom, hogy a tudásnak)Valami könnyű tanfolyam, olyat válasz, amihez még kedved is van. Az egyik rokon leányunknak (24 éves)van egyetemi diplomája, de pár éve elvégzett egy kozmetikus tanfolyamot ( az egyetem alatt), és ma ebből él!
2009. jún. 10. 14:39
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
Menj el dolgozni. Én 12 éves korom óta vállalok nyári munkákat...
2009. jún. 10. 21:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A többiek jól vázolták a lehetőségeket. Az utolsót se kellett volna lepontozni, igaza van. Ha akármilyen nyári munkára elmégy, ha könnyű nem is lesz, de tapasztalatokat gyűjtesz, és olyan típusú emberekkel megismerkedsz, akikkel egyébként lehet, nem is találkoznál! Én is 16 éves koromtól dolgoztam nyáron (előtte csak azért nem, mert nem volt munka), a legkülönfélébb munkákat, és nem bántam meg!

Deha ezt nem akarod, az olvasás, tanulás is remek ötlet, akár önállóan, akár tanfolyam keretében!

2009. jún. 11. 14:06
 5/6 anonim válasza:
100%

kinek hasznosat? magadnak? családodnak? társadalomnak? ...?

magadnak: ragadj meg minden alkalmat arra, hogy a szabadban lehess, kirándulj, sportolj, tanulj meg naponta 5 új idegen szót, azon a nyelven, amit tanulsz, igyál sok szénsavmentes ásványvizet...

családodnak: segíts az otthoni és ház körüli munkában, várd haza a többieket vacsorával, vagy mosd ki a szennyest, teregess ki, stb...

társadalomnak: néz utána, a környékeden milyen lehetőségek vannak, segítség pl kutya menhelyen, idősek otthonában, szemét szedés, park gondozás, stb...

2009. jún. 17. 07:55
 6/6 anonim ***** válasza:
76%
Vegyél egy kutyát!
2010. ápr. 19. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!