Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez genetikai értelemben...

Ez genetikai értelemben tényleg igaz a magyarokra?

Figyelt kérdés

Tényleg igaz, hogy a magyarok a világ egyetlen olyan népe, amely olyan szinten keveredett másokkal, hogy a honfoglaló magyarok génállományaiból már csak kb 3-4 % van meg?

Vagy más ilyen nép is van?

És ez a nagyonnagy mértékű keveredés miért pont nálunk következett be? (hisz pl lengyelek - litvánok, aztán lengyelország sokszori felosztása stb...)

2012. márc. 5. 07:51
1 2
 11/15 hollófernyiges ***** válasza:

1. nem lehet tudni, milyen volt genetikailag a honfoglaló magyarság, nagyon kevés a minta. Annyi biztos hogy eleve vegyes népség volt.

2. Már a honfoglalás pillanatában kisebbségben voltak, jó eséllyel kijelenthető hogy az ittlakók többen voltak, mint a betelepülők.

3. ez a 3-4% nem tudom hogyan jött ki, nincs olyan hogy magyar gén.

4. az izlandiakon kívül nem nagyon van színtiszta nép Európában, például az angolok a piktekre rátelepült keltákra rátelepült szászok népe, latin és dán beütéssel.

5. a genetikai keveredés jó dolog.

[link]

2012. márc. 5. 09:12
 12/15 anonim ***** válasza:

9:

Nem, én magyar vagyok, és utálom az ilyen hazaárulókat, mint te, akik csak lejáratják a magyart.

Ha tudnád mi is az a hazaszeretet, bár láthatóan távol áll tőled(meg a logika is, hogy meg tudjál különböztetni kommentelőket akkor is, ha mindenki anonim), akkor rohadtul nem érdekelne, hogy a magyarság genetikailag tiszta vagy kevert. Egyébként meg nézd meg azokat a népeket, akik belterjesek, ott aztán nem látsz egyetlen szép nőt se...

2012. márc. 5. 12:33
 13/15 anonim ***** válasza:

Egyébként az ilyen húdenagymagyaroknak még jelzem azt is, hogy pl. Nyíregyháza a 18. században még többségében tót volt, és nem, nem elvándoroltak, hanem felvették a magyar nyelvet, és több generációval később már teljesen magyarrá váltak. Az is lehet, hogy aki itt a genetikai tisztaságról beszél, annak is voltak tót, rác, sváb, stb. elődei, akár 5-6 generációval ezelőtt. A magyar nemzet egy kulturális egység, nem genetikai. És ez nem csak abban nyilvánul meg, hogy milyen konkrét hagyományaink vannak, azt is érdemes megfigyelni, hogy pl. egy osztrák vagy egy magyar mennyire különböző módon fejezi ki örömét, bánatát, és ezek a dolgok akkor is megkülönböztetik a magyart a többi néptől, ha van akinek tót, van akinek török, és van akinek sváb ősei is voltak.

Igazából úgy is fel lehet fogni, hogy van a magyar nép, genetikailag sokféle eredettel, de akik most a magyarságot alkotják, azok a magyarok, és vannak genetikai és kulturális örökségeink is, nem csak az ősmagyaroktól, de az ősmagyarok a fő vonal ebben.

2012. márc. 5. 12:40
 14/15 anonim ***** válasza:

Miért lennék én hazaáruló, ezt fejtsd ki bőven kérlek. :)

Látom nagy lelki traumát okoztam neked a hozzászólásommal.

Igyál egy pohár vizet. :)

2012. márc. 5. 12:49
 15/15 Andizsuzsi ***** válasza:
Szerintem a magyarok a honfoglalás előtt -értsd kalandozások kora - legalább annyira keveredetek, mint utána. Így aztán színmagyarságról beszélni ebben az értelemben sem a honfoglalás előtt, sem utána nem igazán lehet.
2012. márc. 5. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!