Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért osztja le mindenki azt...

Miért osztja le mindenki azt aki esetleg ki szeretne menni dolgozni vagy élni külföldre?

Figyelt kérdés
[Szeretnék én is elmenni Francia országba amint leérettségiztem és lediplomáztam(orvosira szeretnék menni de ez itt nem fontos)]és ezzel miért van mindekinek problémája?miért baj az ha változtatni akarok?(és itt ezen az oldalon is olvastam nem éppen kulturált válaszokat ezzel kapcsolatban.)
2009. jún. 8. 18:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem az egyik ok - amivel egyetértek, hogy ha itt képzed ki magad, akkor nem tisztességes más országnak hozni hasznot a munkáddal.

De nehogy azt képzeld, hogy külföldön minden olyan szép, mint ahogy MO-n gondolják a legtöbben. Ugyan igaz, hogy több a fizetés (átszámolva), de sokkal többet és intensivebben kell dolgozni és a kiadások is sokkal nagyobbak (rezsi, élemiszerek). Azonkivül éppen nyugaton az odavalósiak körében is nagy a munkanélküliség, nem biztos hogy éppen egykezdö magyarra várnak.

2009. jún. 8. 19:09
 2/18 anonim ***** válasza:
33%
mert fenntartások vannak a külföldiekkel szemben, azaz nekik mi vagyunk a külföldi, és nem szeretik a magyarokat, meg mivel nekünk az új hely, ezért nézik hogy lehetm inket átverni, kihasználni. Sokakat eladnak, futtatnak, szobalány helyett táncosnőnek prostinak, meg a szervkereskedőknek...
2009. jún. 8. 19:10
 3/18 A kérdező kommentje:
kösy a válaszokat:)nem vagyok elveszve az álomvilágomban tudom hogy ott sincs kolbászból a kerítés de anyukám küldföldön dolgozik és azt tudom hogy ég és föld.csak ugy kapkodtak utána német országban.
2009. jún. 8. 19:19
 4/18 anonim ***** válasza:
90%

Sok függ attól, hogy anyukád mit dolgozik (háztartásvezetésre, beteg/idös ápolásara nagy a kereslet, bolti eladóra egyáltalán nincs), meg hogy jivatalosan vagy feketén csinálja a munkát.

A második válaszolónak: külföldre menni csak hivatalos szervezeten keresztül szabad, különben tényleg rosszul sülhet el a dolog. Sajnos sokan nem tartják ehhez magukat - különösen a fiatalok, és ráfizetnek.

2009. jún. 8. 19:25
 5/18 A kérdező kommentje:
anyukám orvos:aneszteziológus:)természetesen utána néznék a lehetőségeknek és hogy megbízható-e.
2009. jún. 8. 19:27
 6/18 anonim ***** válasza:
26%
Mert azt hiszik, hogy külföld a tejjel-mézzel folyó kánaán, hosszászólásukból süt, hogy lenézik azt aki itthon marad, valamint össze-vissza gyalázzák Magyarországot. De aki gyalázza, arra nincs is szükség.
2009. jún. 8. 19:35
 7/18 anonim ***** válasza:
89%

Én nem nézem le azokat akik itt maradnak, maradnék én is ha meg tudnék itt élni és nem lenne lehetőségem jobb helyre költözni.

Mi külföldre készülünk, de ha az egész család nem is én biztos kimegyek oda lakni valamikor.

Tudom, hogy ott is nehéz megélni, de aki ott dolgozik az legalább kaját tud magának venni és a számlákat ki tudja fizetni és van értelme a munkájának. Itt az ember beleszakadhat a munkába nem becsülik meg és senkit nem érdekel, hogy nem tudja kifizetni a számlákat és lekapcsolják az áramot.

Engem azzal osztanak mindig le, hogy magyar vagyok Magyarországot kell szolgáljam és ha én képes vagyok innen elmenni, akkor nem vagyok magyar. Na szerintem ez egy egetverő baromság!!! De akkor most úgyis le leszek pontozva, szóval vállalom, hogy akkor ezek alapján én nem vagyok magyar. Na és? Kit érdekel... lesz munkám, családom, egzisztenciám külföldön. Az meg legkevésbé sem érdekel, hogy egyesek mit gondolnak rólam csupán azért, mert én külföldre szeretnék települni.

2009. jún. 8. 20:09
 8/18 anonim ***** válasza:
89%

És szerintem sokan irigyek is amiért másnak összejön külföld és mert meg tudtak tanulni egy nyelvet annyira, hogy hasznát tudják venni.

Persze, nyilván van aki nem az, de szerintem sokan irigyek.

2009. jún. 8. 20:10
 9/18 A kérdező kommentje:
kösy a válaszokat!!kedves hosszú válaszoló:szerintem teljesen igazad van,jó felfogás.Nálunk is orvos létére nem tudtunk itt megélni hiába dolgozta magát agyon...
2009. jún. 8. 20:17
 10/18 anonim ***** válasza:
87%
Énis külföldre mentem dolgozni miután elvégeztem az egyetemet. Nem bántam meg, jó helyet találtam magamnak. Én mindenkit bíztatnék, hogy valósítsa meg magát, ha az csak külföldön megy, akkor ott.
2009. jún. 8. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!