Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a különbség a művelődési...

Mi a különbség a művelődési központok és a művelődési házak között?

Figyelt kérdés
Valaki megtudná nekem fogalmazni, hogy mi a különbség a kettő között? Úgy vettem észre, hogy mindkét intézménynek ugyanaz a funkciója, de mégis más az elnevezésük. Ez miből fakad?
2012. febr. 27. 02:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha nagyzolni akarnak, akkor központ. Nagyvárosban nagy közösségi ház = központ. Falun meg van egy kis ház oszt kész.
2012. febr. 27. 03:32
 2/4 anonim ***** válasza:
ahogy írták is. A méretei, ebből adódóan a központokba több dolgot szervezhetnek, lévén nagyobb városokban van, több az érdeklődő. Aztán kb ennyi.
2012. febr. 27. 04:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem Műv. Ház = egy adott ingatlanban működő, egy közös költségvetési keretből működő, kulturális tevékenységet folytató intézmény

Műv. Központ = több ingatlanban, több külön költségvetési keretből működő, de szakmai-pénzügyi tekintetben őket összefogó intézmény.

Pl. városunkban van: könyvtár, színház, különböző szakköröket működtető és külön költségvetési keretből gazdálkodó intézmény, melyek mind külön ingatlanban dolgoznak. És van egy Műv.Ház amely a színházi előadásokat, különböző műsoros rendezvényeket szervezik ismét csak külön költségvetési keretből.

Mindezek szakmai-pénzügyi szempontból a Műv. Központhoz tartoznak, mely ilyen tekintetben összefogja őket.

2012. febr. 27. 08:35
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Igazán hasznosak voltak! :)
2012. febr. 27. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!