Call Center? Milyen ott a munka? Tapasztalatok?
Jövő héten kezdek, és eléggé be vagyok parázva hogy nem tudom majd megállni a helyem. Mire számítsak? Nehéz, bonyolult?
Első munkahelyem.
18/L
Nekem is ez volt az első igazi munkám.
Ne aggódj! Természetes, hogy izgulsz, hiszen még nem tudod, milyen lesz. De nagyon könnyen bele lehet tanulni, hamar igazi profivá válhatsz. Jó dolog segíteni az embereknek, meg az is jó, hogy én irányítom a beszélgetést, mert nekem van rálátásom a dolgokra. Az én munkám legalábbis ilyen jellegű volt, és én általában így éreztem. Persze vannak idegesítő emberek, akik mindenbe bele akarnak kötni, na az ilyeneket már az első nyikkanásukról fel lehet ismerni. De sokszor ezeket is meg lehet szelidíteni, ha van hozzá elég energiád és kedved. Sok sikert.
Nálam mindig van Leszarom tabletta. [link]
Párszor már után töltöttem, volt benne M&M, Skittles, jelenleg PEZ cukorka van benne :D. A keményebb hívások után beveszek egyet :D. Meg ne vedd magadra a munkát. Kollégák néha csodálkoznak rajtam, hogy milyen fapofával tudok ülni, holott az ügyfél már úgy ordít, hogy ők is hallják :D. Persze ha felidegesít valamelyik, akkor mutogatok a monitornak, hogy "kabbe" :D.
Kell majd egy kis idő, mire belerázódsz, lesznek majd egyszerűbb, meg nehezebb hívásaid is. Az ügyfelek nagy része tudja, miért hív, mit akar, vagy legalább körül tudja írni, de sajnos sok az olyan, aki csak virágnyelven tudja elmondani a baját, és neked kell tudnod, mi a kínja... De pl velem az ügyfelek nagyon elégedettek szoktak lenni, amikor köszönnek el, sokszor kihangsúlyozzák, hogy nagyon szépen köszönik a segítségemet. Valamelyik még a nevemre is emlékszik és mondja, hogy régebben is velem beszélt. Szóval nem kell aggódnod, menni fog az.
24/f
Én is call centereztem egy darabig. Az sem mindegy, milyen call centerbe kerülsz. Ha telesales, vagyis értékesírés, akkor nem sok jót ígérek, én olyan munkát el sem vállalnék, már csak a jutalékos rendszer és a kötelező tukmálás miatt.
A piackutatás és az ügyfélszolgálati call centeri munka viszont már sokkal tűrhetőbb, habár nyilván elég monoton meló. Általában a hangulat jó, és többségében lehet kezelni az embereket. Ügyfélszolgálaton kevesebben küldenek el a francba, de ott is vannak jópofi arcok, akik csak azért hívnak fel, hogy trágárkodjanak a telefonba, vagy elküldjenek melegebb éghajlatra.
Mindenesetre szerintem az egyik legjobb meló, amihez nem kell különösebb szakképesítés és tapasztalat, mert hamar beletanul az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!