Igazságosnak tartjátok Geréb Ágnes ítéletét?
Nemrég a bíróság honlapjáról törölték azokat az eseteket amikor az orvos keze alatt egyszerre halt meg anya és gyereke vagy sorozatosan történt az eset vagy sok szert adott be és meghalt a páciens... Ezek az orvosok nem kaptak börtönt még felfüggesztést se (!) csak pénzbírságot.
Országhírű szívsebész professzorunk:
"Magam is gyilkos vagyok!
Többszörös gyilkos.
Tömeggyilkos!
Több ezer műtétet végeztem, melyek során 48 beteg halálát okoztam. Tizenegy beteg meghalt, mert az ígért műtétet nem tudtam elvégezni. "
NEM! Kepes András írt erről a témáról a Facebook-oldalán, én vele értek egyet, be is másolom ide:
Igyekszem röviden összefoglalni. Azt gondolom, hogy 1) a vita nem a szülés helyszínéről, hanem a minőségéről kellene, hogy szóljon. A statisztikák ugyanis azt bizonyítják, hogy megfelelő háttérrel (komplikáció esetén gyors kórházi háttér), előkészítéssel (felvilágosítással, előzetes vizsgálatok alapján kizárva a rizikócsoportokat) és szakértelemmel, a tervezett otthonszülések ugyanolyan biztonságosak, mint a kórháziak. Tudjuk, Hollandiában a szülések közel 30%-a otthon történik. Akármilyen elővigyázatosság mellett is a szülés kockázattal jár, otthon vagy kórházban egyaránt. Geréb doktornő paraxisában (9 ezer szülés, ebből 3 ezer otthon !) lényegesen kevesebb tragédia történt, mint a hazai kórházi gyakorlatban, tehát mind a mama, mind a baba számára ő a biztonságosabb. Csak a kórházi eseteket eltusolják, illetve arctalanok, Geréb Ágnes pedig maga vállalja a felősséget. Hogy a perekben felhozott esetekben milyen felelősség terheli Geréb doktornőt az sem derülhetett ki, mert azokat a független nemzetközi szakértőket, akik Geréb Ágnes igazát bizonyították volna a bíróság nem vette figyelembe. Több olyan szakértői véleményről tudok, akiknek bizonyítékaik vannak arra, hogy a bíróság által alkalmazott szakértői vélemények torzítanak (például Kedves Adrienne, senki nem törte el senkinek a gerincét. A vállbeakadásoknál - kórházban is, otthon is - az egyik nyaki csigolya sérül. A független szakértők szerint, ez az egyik szándékos torzítása a bírósági szakértőknek.) 2) A vitának valójában arról kellene szólnia, hogy a szülés során ne legyenek felesleges beavatkozások (indokolatlan császár, gátmetszés, gyorsítók, kaparás, hogy várják meg a méhlepény természetes megszületését stb.), mert az indokolatlan beavatkozások maradandó károsodásokat okoznak a babának és az anyának. Hazánkban a korai fejlesztők vagy pl. a Pethő Intézet tele van olyan gyerekekkel, akik a szülés következtében szenvedtek károsodást. Nem Geréb Ágnesnél!!! 3) A szülészetben az utóbbi évtizedekben a legforradalmibb változásokat az alternatív módszerek hozták. Ezek ma már a hazai kórházak többségében is elfogadott gyakorlatnak számítanak és a felvilágosult, lelkes szakorvosok ezt képviselik (apás szülés, baba-mama szobák, nem vágják el a még pulzáló köldökzsinórt, a születés után a babát nem szakítják el az anyjától, hanem a hasára fektetik, a szülés intim hangulatban történik, hogy a nagy trauma után a baba megnyugodjon stb.) Ennek évtizedek óta Geréb Ágnes a hazai élharcosa. F. Leboyer már évtizedekkel ezelőtt bebizonyította, hogy a "gyöngéd" születésnek a baba és az anya számára is döntő jelentősége van. A világ kulturáltabb felén, az intézményes és az otthoni szülészeti szakemberek nem hadakoznak, hanem együttműködnek, és a mama dönti el, hol érzi magát nagyobb biztonságban, hogy egészséges gyermeket szüljön: kórházban vagy otthon. És a döntéséhez törvénnyel és szakmai háttérrel megteremtik a feltételeket. Amikor az otthonszülés ellenzői a baba érdekére hivatkoznak, pontosan úgy viselkednek mint a Belügyminisztérium a Kádár-korszakban: arra való hivatkozással nem adtak útlevelet, hogy "nem látták megnyugtatónak a gyerek nyugati tartózkodásának körülményeit". Ennyire figyelmesek voltak! Jobban aggódtak értünk, mint a szüleink. Ki meri feltételezni, hogy egy szülészprofesszor vagy egy okoskodó vadidegen számára fontosabb a születendő gyerek egészsége, biztonsága, mint az anyának aki 9 hónapig hordta a szíve alatt, mint a szülőknek, akiknek a baba esetleges károsodásának lelki és fizikai terheit egy életen át viseniük kell. 4) A statisztikai adatok szerint a szülések 90%-a gond nélkül lezajlik, mondjuk egy felkészült bábával. A 10%-ban, a komplikációk esetén nagy szükség lehet egy felkészült szülész orvosra és egy professzionális kórházi háttérre. A fenti kommentekből is láthatjuk, hogy gyakran ez még a kórházakban sincs meg. A szülész lobbi nem a babákért aggódik, hanem azért, hogy ha ráébrednek az emberek, hogy az esetek 90 %-ban nincs szükség orvosra, akkor 90%-al csökkent a hálapénzük. Azt hiszik, ha kiderül, hogy nem az orvos szül, hanem az anya, akkor csökken a szülészorvosok presztizse. Pedig akkor nőne igazán. Mert bajban valóban csak rájuk lehetne számítani. Minél jobban dramatizálják az otthon-szülést, minél jobban kriminalizálják Geréb doktornőt, annál több nőben keltik az az érzetet, hogy csak az a nő van biztonságban, aki az ő kezeik között szül. És ezt meg kell fizetni! 5) Én egyébként nem vagyok otthon-szülés párti. Ehhez túlságosan szorongó vagyok. A kórházi háttér szükség esetén jól jöhet. Én, ha nő lennék, egy otthonos, meghitt kórházban szeretnék szülni, úgy, hogy Geréb Ágnes legyen a bába.
02:47
"Azt gondolom, hogy 1) a vita nem a szülés helyszínéről, hanem a minőségéről kellene, hogy szóljon."
A vita igen. De a Geréb-per nem.
Lehet általánosságban beszélni, elveket megfogalmazni, okoskodni, vitázni, meg volt egy konkrét büntetőügy, amiben egy konkrét vádlott bűnösségét tárgyalták egy konkrét bűncselekmény vonatkozásában. A bíróság nem az otthon szülés kérdéséről tartott vitanapot, hanem Geréb bűnösségét ítélte meg.
"Szeretném" cserébe azt hallani, hogy esetek tömkelege foglalkozna Dr. Gipsz Jakab Fix kórház szülészének peréről, amiképpen a bíróság azt tárgyalja, hogy bűnös-e.
Egy orvos felelősségét mindig csak a kórház benfentes jogásza orvosolja, egyészen addig, míg a páciens vagy hozzátartozója peres eljárást nem kezdeményez. De ezt megelőzi egy orvosi "delegáció" lukat beszélünk a hasadba beszélgetése, míg azt nem mondja, hogy hát ők megtettek mindent...
Ez a valóság, a száraz anyag Geréb Ágnesről csak kamu terelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!