Miért flegma és nagyképű egy-két orvos? Mitől engedhetik meg ezt maguknak?
Ekkora idiótákat mint az az első pár válaszoló, még nem láttam...
Amúgy azért, mert szivességet tesznek azzal, hogy itt maradnak az országban. Elmennek külföldre, 10x annyi a fizetés. Tudják, hogy az országnak szüksége van orvosokra, ezért azt hiszik, hogy mindent megtehetnek... Az ilyen orvosok szerintem nem is valók orvosnak. Másik lehetőség, hogy már alig várják, hogy összejöjjön a pénz, és mehessenek külföldre, ezért idegesek.
Pont azért, amiért egy-két boltos, egy-két tanár, egy-két fodrász, egy-két akárki... Minden szakmába jutnak kellemes modorú és bunkó emberek is, ez van. Szerintem nincs különbség, csak az orvos felé nagyobbak az elvárásaink, mert kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, mert ő mégiscsak diplomás, nagy tudású stb.
Nyilván a bunkó boltost, aki csak levágja eléd a tíz deka akármit, amit kértél, hamarabb elfelejted, mint ha bunkó a doki, aki gipszeli a lábad. De ez csak amiatt van, hogy neked fontosabb az utóbbi.
14:06-
Igen, ez valóban a legújabb. A rendőrök, ahelyett hogy a támadó/rabló nyomába erednének, az áldozatot oktatják a bűnözővel szembeni viselkedés "etikettjére". Lassan oda jutunk, hogy a rabolni szándékozó cigányt udvariasan be kell tessékelnünk a lakásba, megmutatni, hogy mit hol tartunk, jó munkát kívánni és nem is zavarni tovább. Abszurdisztán.
Az orvosok egy része pedig azért udvariatlan és lekezelő, mert az egyetemi felvételnél nem vizsgálják körültekintően a hallgató-jelöltek személyiségét. Így bekerül az orvosi karra rengeteg EQ-mentes, de jó IQ-val bíró ember, akit nem volna szabad betegek közelébe engedni sem. Kisebb részük néha azért esik ebbe a hibába, mert iszonyúan, mértéken felül hajszolt. A közkórházakban csoda, hogy az orvos - különösen, ha fiatal - össze nem roppan.
"Lassan oda jutunk, hogy a rabolni szándékozó cigányt udvariasan be kell tessékelnünk a lakásba, megmutatni, hogy mit hol tartunk, jó munkát kívánni és nem is zavarni tovább."
Hát igen,kezdem én is South Parkban érezni magam:D
Amúgy amikor a nagymamámat mentem meglátogatni a kórházba,próbáltam néhány dokitól érdeklődni,hogy hol van ez,hol van az,és csak úgy morogva elmentek mellettem,idősebbek voltak.Nem valami bizalomgerjesztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!