"A szépség utáni vágy felébreszti a belső szörnyeteget. " Egyetértesz vele?
Azaz, ha látod, hogy mások mennyivel szebbek és jobbak nálad, nem ébred-e fel a dühöd és a haragod, hogy te csak így, te csak úgy...?! Csak kíváncsiság...
Mert nálam néha így van, és abszolúte nem vagyok ilyen, egyszerűen ezt hozza ki belőlem ez az érzés, gyűlölöm azt, ami vagyok, és jobb akarok lenni, szebb annál, mint ami vagyok.. ez pszichológiailag nem a gonosz mesterkedései?!
Hát, bizony az. Ha tudatában vagy, hogy Mind Egyek vagyunk. Ő és Én, az ugyanaz. Ezért ha Ő szép, az az Én örömöm is. Elgyönyörködöm Istennek ebben az alkotásában. Egy szép ember Isten egyik alkotása. Az hogy én vagyok-e az, vagy másvalaki, annak nincs jelentősége, mert mind egyek vagyunk.
Másrészt: A legszebb dísze az arcnak a jóindulat. Ezt olvastam nemrég valami tudós könyvben. És igaz. Egy jóindulattólsugárzó arc még akkor is csodálatosan szép, ha nem felel meg amúgy az éppen divatos trendnek. Nézz meg híres szinésznőket is, némelyik a csúnyaságában is fantasztikusan szép, híres példa erre Barbara Streisand.
Mindne godnolatod az arcodon van. Ha fondorlatos irigykedés van benned, akkor persze, hogy kellemetlenül hatsz másokra, vagyis messzire sugárzóan csúnya vagy. És a jóság is kirajzolódik, meg a lelkesedés, az öröm is messzire sugárzik.
Vannak ismerőseim, akik rendszeresen plasztikáztatják magukat. Egyiknek az orrával kezdődött, másiknak a mellével, és azóta feszt műttetik magukat, amint összegyűlik rá a pénz.
A személyiségük ijesztően megváltozott, az egész életük arról szól, hogy tökéletes külsejük legyen. Mániás állapot ez; tényleg szörny szerűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!