Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi kell ahhoz, hogy külföldre...

Mi kell ahhoz, hogy külföldre költözhessek és ott dolgozhassak?

Figyelt kérdés
Főként Anglia, Németország, Ausztria, Svájc és Horvátország érdekelne. Hogy megy ez az egész procedúra? Mennyire kellenek hozzá kapcsolatok? Mennyi idő elintézni mindent?
2012. febr. 6. 13:07
 1/5 anonim ***** válasza:
felretett penz kell es nyelvtudas na meg egy jo szakma sem art.
2012. febr. 6. 13:43
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, de ha ez a három megvan, akkor mi kell? Eleve nem a vakvilágba akarunk egy hátizsákkal elindulni. Milyen papírok, milyen intézni valók szükségesek? Olyanok válaszát várnám, akik tudnak hozzászólni a témához. Köszi előre is :)
2012. febr. 6. 13:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Legyen egy tenyleges munkad amiert mesz. Nem jo ugy menni, hogy majd ha ott vagyok talalok valamit... Ha nincs eleg penzed hogy fenntartsd magad ez ido alatt (lakber, tomegkozlekedes, ennivalo stb..) amig nincs munkad! Van munkad ahova konkretan mennel??

A munkaltato segit elintezni (megmondja hova menj, de neked kell mindent intezni!) a tarsadalom biztositasi szam, bank szamla, ezekhez kell hogy legyen lakcimed is! Ezeket munkaba allas elott el kell intezni! Tudd meg hogy az adot hogyan kell fizetned. Pl Irorszagban amig be nem mesz az adohivatalba bejelenteni hogy hogy eloszor vallalsz munkat es nincs P45-od, addig emergency tax-et vonnak le toled, ami majdnem a fizetesed fele..(Persze ezt visszakapod miutan megallapitjak az ado kategoriad)Legyen nalad 2 referencia azon a nyelven ahova mesz! Egyik legyen a legutobbi munkahelyedrol. Erdeklodd meg a treninget fizetik-e vagy csak munkaba allaskor kezdenek fizetni?

2012. febr. 6. 17:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Eloszor is, tanacsolom en, szerezd meg mar itten, az Unios egesegugyi kartyadat itten, nem tudod mit hoz az elet,

en helyedben, ottan dolgoznak, alberletben elnek eloszor 6 -12 honnapot, hogy megismerjed a helyet, korulmenyeket, az embereket ,

es en ajanlom, hogy csak azutan koltoz !

( en ugymond anyaorszgban koltoztem es megbantam ! )

2012. febr. 6. 22:26
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ausztria van a legközelebb.

Németországot én jobban kedvelem.

Munkakeresés interneten.

Szállás szintén.

Szakmától függ, a gyors helytalálás.

Ha van pénzed, ki is mehetsz, de költségeid lesznek.

A külföldi, vagy a hazai munkaközvetítők segíthetnek.

Én fogtam magam, felültem a vonatra, irány Németország.

olcsó szállásom 1 hónap múlva lett. Addig elég drága volt.

Állásom már volt, otthonról elintéztem.

Lakásbejelentés a Rathauson, Aztán bankszámla (lakás kell hozzá).

Eü, nyugdíjjbiztosító és adószám.

Megmondták hova menjek, a magyar személyi elég volt.

Nemzetközi jogsi mindenhová kell, de egy ideig lébecolhatsz a simával is, talán a turistát nem piszkálják. Ebben nem vagyok tuti, jobb, ha eleve megkéred. Később úgyis nehezebb intézni.

A németek rendes emberek, ha rendesen dolgozol, akkor nem lehet bajod.

Az osztrákok egy része cigányfélének tartja a magyart, de ott sem mindenki.

Hollandia sem rosz, a némettel lehet boldogulni, bár elég messzi van.

A többit nem ismerem behatóan.

Svájcban több a pénz, de macerásabb minden.

Nyelvtudás!

Az a legfontosabb, de némi talpraesettség sem árthat.

2012. nov. 28. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!