Mi a menete annak, ha egy nagyon szegény falu lakóinak gyűjtést szeretnék szervezni?
Nem vagyok biztos benne, hogy kell-e ehhez bármilyen hivatalos engedély vagy el lehet kezdeni csak úgy?
Természetesen nem pénzt szeretnék adományozni, hanem ruhát és tartós élelmiszert.
A gondolat önmagában dícséretes, de..elárulnád, az ország mely részén található az a nagyon szegény falu? Szeretnélek óvni attól, hogy érdemteleneknek, saját hibájukból, életvitelükből következően rossz sorba jutottaknak gyűjts dolgokat, amelyeket aztán némi pénzért továbbadnak és...irány a kocsma, a játékgépek.
Ha már ilyen jó lelkű vagy és segítőkész (amiért minden tiszteletem a tied) - légy körültekintő: a megfelelő helyre adakozz (pl. rászoruló, egész életet átdolgozott, pici nyugdíjas időseknek).
Egyébként ehhez nen kell engedély - bármikor neki kezdhetsz.
Egy Magyarkeszi nevű településről van szó, fiatalabb koromban éltem itt egy ideig, és amit ott láttam annak alapján egyértelmű, hogy jó helyre fog kerülni. Házak, amiben parketta helyett a földön jár 3-4 gyerek, kisgyerekek akik még talán sosem ettek gyümölcsöt...
Próbáltam a polgármester/önkormányzat telefonszámát megtalálni, hogy megtudjam melyek a legjobban rászoruló családok, de még egy honlapja sincs a falunak...
Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!