Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért vetnek meg a furry...

Miért vetnek meg a furry szubkultúrám miatt? Ha ez szóba jön, miért vagyok egy támadási központ? 18F

Figyelt kérdés

Aki nem tudja, mi az a "furry szubkultúra", itt egy link: [link]

Tisztában vagyok vele, hogy az emberek körében ez egy eléggé "nem kívánatos, aberált, megtűrt" téma. Éppen ezen okból kifolyólag törekszem nem hangoztatni, hogy ennek a tagja vagyok. (De olykor-olykor vagy meglátják hogy ilyet rajzolok, vagy a képeim közül az ilyen munkákat stb) Nem szégyellem hogy furry vagyok, de mélyen fájnak azok a támadások, amiket emiatt kaptam eddig.

Az emberek legfőbb gondja, hogy szerintük a furry "gyerekes", én úgy vélem, hiba álltalánosítani. Ismerek olyan furry alkotót is akinek munkája hónapokat vett igénybe, ilyen magas szintű, részletes képen dolgozni szerintem megbecsülést érdemel, nem pedig lehurrogni hogy "gyermeteg". Egy furry képnek, regénynek is lehet mély tartalma vagy mondanivalója, pont úgy mint egy jó filmnek. (Persze relatív, mi a jó)

A másik dolog, hogy az emberek "aberált és beteg" dolognak tartják, s ezálltal rám is ezeket a jelzőket hajlamosak aggatni. Nekem rengeteg véleményem van más emberekről, de én ezeket magmaban tartom, nem sértem meg. Szeretném ugyanis tiszteletben tartani, hogy ez az ő magánügye. (Mert én személy szerint valamien szinten aberáltnak tartom néhány ismerősöm a közeli múltban tett dolgait: egy lány ismerősöm a hosszú, derékig érő haját leborotválta teljesen és egy csajjal jött össze 3 hónapja, volt aki egy hatalmas fülltágított tett be magának, volt aki részegen jött suliba és verekedésekbe kezdett, pusztán a "móka" kedvéért stb)

Az nem fair, ha én elfogadom mások számomra "aberált"-nak vélt dolgait, s én nem kapom vissza ezt a tiszteletadást. Ez az én életem, olyan ízlésvilágom van amilyet csak szeretnék, ebbe senki sem szólhat bele, illetve eléggé rosszúl esik hogy csak azért, mert más vagyok ilyen téren, "kővel dobálnak" (Képletesen persze) Nem szeretnék kérkedni azzal hogy furry vagyok, ha megkérdezik hogy van-e ilyesmi rajzi ízlésvilágom megmondom az igazat, nem titkolom el, de nem futok az utcán és kiabálom hogy "JÚJ DE JÓ FURRY VAGYOK!"

Mit tegyek, hogy ne támadjanak ezzel az emberek? Borzalmas érzés emiatt sokszor kirekesztve lenni... :,(

2012. febr. 2. 18:24
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Kinek akarsz hazudni? Az embereknek fingjuk sincs, mi ez, valószínüleg te alakítod úgy a helyzetet, hogy szóba kerüljön. A kutyát se érdekli, mire rázod otthon, itt is csak te hozod fel a témát. Rajzolgass otthon, szerezz egy barátnőt és meglátod, minden jóra fordul.
2012. febr. 2. 18:58
 2/10 A kérdező kommentje:

18:58

Teljes mérétkig egyetértek veled, amíg volt barátnőm (11 hónap) minden remek volt, most több mint fél éve nincsen, valószínűleg ezért sem vagyok mostanaban túlzottan jókedvű. Természetesen nem adtam fel hogy keressek egy új társat.

2012. febr. 2. 19:02
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Akinek egy kicsit is nem szokványos a hobbija vagy akár az életstílusa, már kinézik a közösségből, leszólják, piszkálják. Ilyen a világ, és sajnos te a kevesebbek közé tartozol azzal a tulajdonságoddal, hogy elnézed a másik "aberált" dolgait. Ha meglátják, hogy rajzolgatsz ilyeneket, ne mondd meg, micsoda, intézd el azzal, hogy csak simán rajzoltál valamit. Nem kell tudnia senkinek erről. Én is beszélhetnék másoknak olyan hobbimról, ami magyarázkodást, később kierkesztést és elítélést vonna maga után. De inkább megtartom magamnak.
2012. febr. 2. 19:24
 4/10 anonim ***** válasza:
97%

Idehaza ez szinte teljesen ismeretlen dolog! Persze ,hogy furcsán néznek rád ha kiderül mert nem értik ..Meg azért van egyfajta pszichológiája ,hogy egy felnőtt ember miért is akar valami állat bőrébe bújni,miért akar más lenni mint ami és elbújni..mindenesetre nem "normális" kategória ez.

Valami rejtett probléma lappanghat a háttérben. Ez nem olyan hobbi mint a sport vagy a gyűjtés ,modellezés ,hanem valami mélyebb probléma kivetülése.

2012. febr. 2. 21:01
 5/10 A kérdező kommentje:

21:01

Ez valóban így van, volt is 2 pszichológusom a múltban (emiatt is) de ma már többnyire minden lelki gondom elillant, ennek az egész szubkultúra dolognak (Hála az Égnek) már messze nincs akkora szerepe az életemben =) Ez főleg azóta van így, mióta volt az a bizonyos hosszú kapcsolatom a volt barátnőmmel, amit említettem az előző üzenetemben (Elkezdett felnyílni a szemem)

2012. febr. 2. 21:59
 6/10 anonim válasza:

Kérdező!

Nincs kedved beszélgetni? Én is furry vagyok ^^

18/L

2012. febr. 8. 20:29
 7/10 A kérdező kommentje:

Szia 20:29!

Elküldtem egy privát üzenetet! =)

2012. febr. 8. 20:44
 8/10 anonim ***** válasza:
22%
Mert sz*r vagy...? Lehet szimplán a személyiséged miatt utálnak és nem a rajzaid miatt. Az én osztályomban is volt olyan lány, aki nagyon jól rajzolt, de magát a csajt utálták, ezért basztatták mindennel. Ezek után nem csoda ha nincsenek barátaid, barátnőd/barátod és álomvilágban élsz.
2012. júl. 27. 11:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Csak ne figyel oda és kész.A furry fanbase-ből is legaláb mindenkit leszóltak 1-szer.
2015. szept. 15. 22:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Lehet nem megvetéssel, hanem meg nem értéssel találkozol. Ma olvastam itt a gyakorin először erről és teljesen le vagyok döbbenve, hogy ilyen létezik. Miért jó ez? :)
2016. febr. 2. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!