Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen a XVI. kerület Budapesten?

Milyen a XVI. kerület Budapesten?

Figyelt kérdés
A véleményetekre lennék kíváncsi hogy sok a zöldövezet, esetleg van-e valami beceneve, ilyenek...:)
2009. máj. 31. 18:23
 1/10 anonim ***** válasza:
3%
Mátyásföld, Sashalom. Van benne lakótelepes rész is, meg családiházas barátságos is. Régen szovjet laktanyák voltak ott. Nem a legelitebb környék, messze a központtól.
2009. máj. 31. 22:48
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
világvége. ha egy mód van rá, ne költözz oda! :)
2009. szept. 20. 22:20
 3/10 anonim ***** válasza:
39%

én rákosszentmihályon laktam két évig. a filmstúdió mellett. rengeteg a zöld, de sztem budapest legrosszabb buszait küldik arra, sokszor lerobbantak, vagy folyott a fékolaj, és meg kellett állni. egy-egy utcában sokáig nem volt közútvilágítás.

inkább átköltöztem zuglóba...

2009. szept. 20. 23:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ott nőttem fel, Szentmihályon. Az Astoriához 50-60 perc alatt ott voltam tömegközlekedéssel, asszem Budapest legtisztább levegőjű kerülete és viszonylag biztonságos.
2009. szept. 21. 12:43
 5/10 anonim ***** válasza:

Én is laktam ott, igaz gyerek vagyok úgyhogy nem tudok olyan sok mindent elmondani.

Olyan környéken voltam, hogy egy busszal bent volt az Örs Vezér terén, és nekem teljesen biztonságosnak tűnt akkor, mint ahol most lakom. Persze ez változó, környékfüggő.

De nekem nagyon bejött. Nem szeretem a belvárost.

2009. szept. 21. 21:50
 6/10 anonim ***** válasza:

astoria 50-60 perc? hát, akkor ennyi erővel nagytéténybe is költözhetne a kedves kérdező, mert innen sem kevesebb, sok a zöldterület, és itt még a volvo busz is tiszteletét teszi! :p jah, hát van családiház, lakótelep, meg a campona. ja, és 2 szobás lakást lehet kapni 11-12 milláért.

de aki nem akarja a fél életét buszon tölteni, annak eszébe se jusson.

2009. szept. 21. 22:02
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
arra a madár se jár szívesen.
2009. szept. 21. 22:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagy a kerület, attól függ melyik részre mész. Régen 5 falu volt: Rákosszentmihály, Mátyásföld, Sashalom, Árpádföld, Cinkota. Ezek a nevek ma is megvannak. Zömében családi házas, sztem elég elit lett, OK nem rózsadomb, de pl. Árpádföld-et így szokták emlegetni, itt főleg újgazdagok laknak, igen nagyon extra házakban. Vagy Ómátyásföld, ahol egy sor korhűen felújított XX. század eleji villa van, gyönyörűek, a vételáruk 200 mila környékén... De már Szentmihályon is 30 mila egy telek, bontandó épülettel, míg Mátyásföld kevésbé elit részén ennyiért "csak" egy 90 nm körüli lakást kapsz, 4 lakásos társasházban. Ergo a családi házas részek igen nagyon jók, leszámítva a tömegközlekedést, mert egy területet zömében 1-1 járat fed le és ritkán is járnak a buszok. de pl. Sashalom - Mátyásföld - Cinkota vonalában a HÉV is jár az Örs-ről. A lakótelepek sem olyanok mint mondjuk a III. kerületben, sokkal kisebbek és a Centenáriumi vagy az Erzsébet ligeti kifejezetten elit lett, a Jókai vagy a Lándzsa utcai viszont nem olyan jók. Van már 2 uszoda, teniszpályák, parkok, éttermek, jók a cukrászdák, lehet nagyokat sétálni, alapvetően tiszta és rendezett. Most ennyi jut eszembe, ha érdekel még vmi írj nyugodtan, őslakos vagyok (bár már nem sokáig).
2009. szept. 21. 22:21
 9/10 anonim ***** válasza:
92%
Sok idiota nyomorék válaszolo probálják lehuzni mert a 8-ban laknak... Legszebb legbarátságosabb kerület biztonságos nincsenek cigányok a legtávolabbi részétöl az astoria 30 perc BKV-val.Itt van pest legelitebb villásnegyede is, még a lakotelepi részei sem gázak éjszaka sem. 20-on x éve élek itt amiota csak emlékszem
2012. dec. 23. 05:47
 10/10 anonim válasza:
Én Rákosszentmihályon lakok. Jó hely csak minden messze van.
2015. máj. 16. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!