A hadseregnél miért kell kopasznak vagyis majdnem kopasznak lenni? Miért nem díjazzák a nagy hajat?
Igen meg van határozva a haj hosszúsága és fazonja. Minél magasabb rangú valaki annál hosszabb lehet, de még az is rövid.
A ok igen egyszerű, így könnyű kezelni. Nem kell mosni, szárítani, nem lód a szembe, tarkóra.
Nagyon-nagyon régen nyírták kopaszra az újoncokat.
Amikor én töltöttem a sorkatonai szolgálatomat, a szolgálati szabályzatban csak annyi szerepelt, hogy a haj elöl nem lóghat ki a sapka alól, oldalt nem lóghat a fülünkre, hátul a sapka vonalától a nyakig fokozatosan csökkenő legyen. Volt aki kopaszra vágatta a fejét, de nálunk azt kimenő, és eltávozás megvonással büntették! (MN7341, 1987)
Az egyik magyarázat a sok közül az volt, hogy valamennyire egyformán nézzünk ki. A másik indok az volt, hogy a gázálarcot nehéz felvenni hosszú hajra, és a nagy haj nem zár rendesen.
Az hogy belekapaszkodik az ellenség, és elvágja a torkunkat fel se merült, mert bevetésen úgyis rohamsisak van mindenkin, és azt hátulról a pereménél fogva sokkal könnyebb hátrarántani a delikvens fejével együtt, és eltörni, vagy elvágni a nyakát.
Én úgy hallottam, a holland katonáknak lehet akár teljesen hosszú hajuk is. Örülök, hogy már nincs sorkatonai szolgálat, egyrészt békepárti vagyok, másrészt azt mondom, jobb, ha elhivatott emberek végzik ezt a munkát, harmadrészt, kár volt régen a sok szép "növényért", és nem is mindenki növesztette vissza. Ha igen, az van min. 3-4 év.
egy rockercsaj :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!