Csak nekem tűnt fel, hogy a mai fiatal lányok többsége olyan csúnyán beszél, hogy ez már felháborító?
Kedves kérdező!
Sokat akartam írni, iskoláról, szülőkről, de rá kellett jönnöm, teljesen felesleges. Elmennék a probléma mellett. Lényegében az a probléma, hogy a gyerekek csúnya beszédet hallanak mind a közösségben, mint a tévécsatornákon. Így a szókincsük részévé válik, ezért is használják olyan gyakran őket, mint az igéket a mondatban. Észre sem veszik, hogy amiként kifejezik magukat, egyben szegénységi bizonyítványt is adnak magukról. Ez a megszokott számukra, és a természetes. Ha finoman is felhívják rá a figyelmüket, azonnal támadásnak veszik, és még jobban előtör belőlük a kultúra. Sajnálatos, én 25 év alatti lány vagyok és borzalmasnak találom a helyzetet. Szégyellem egyébként, de ha idegesebb vagyok, az én számon is kicsúszik pár csúnya szó. Sajnos ez a rossz szokásom is a közösségből ered. Elég mocskosszájúak voltak az osztálytársaim. :(
Én 27 vagyok (nőnemű) és bizony én is elejtek néha, de inkább gyakran ilyen szavakat. De ez persze helyzetfüggő. És én meg azokat az embereket építettem le magam körül, akik ezt nem viselik el. :D Így nem kell folyton azt figyelnem, hogy ők mire szisszennek fel. Hozzáteszem, amíg fiatal voltam, kifejezetten tiltották nekem a "csúnya" beszédet. Talán pont ezért élvezem, hogy ma már megtehetem, ha a kedvem úgy tartja. És kifejezetten jól esik.
Amúgy nem értem, miért baj az, ha valakinek ilyen a stílusa. Manapság ez a menő. Ez van. Nem ez alapján kéne megítélni az embereket. Hiszen ezek csak szavak. Mondani pedig sok mindent lehet... a szavak gyakran olyanok, akár egy álarc... Az viszont nem mindegy, mi van a szavak mögött. Ezt pedig csak akkor tudjuk, ha (meg)ismerjük az illetőt.
21 éves lányként én bevallom, hogy ilyen szempontból tudat alatt nagyon is befolyásolható vagyok. Nem egyszer figyeltem már meg, ha ilyen közegben töltök sok időt, akkor én is rákezdek, mert olyan mintha ez lenne a normális. (pl. amíg kolis voltam, ott is röpködtek ám a szavak, és ha haverokkal beszélgettem már nem is érdekelt, ha az én számból is repkednek). Engem itthon úgy neveltek, hogy ha csak le hülyéztem a testvéremet, akkor is csaptak a számra, itthon SOHA nem beszéltem csúnyán, illetve felnőttekkel sem. A korombeliekkel ez hullámzik. Gólyatáborban is nagyon rámragadt pl. aztán kollégiumban. Mostmár féléve nem töltöm minden hétköznapomat ilyen emberek között, illetve figyelek is rá, így én is kezdem elhagyni, a párom nem tűri el, ahogy én sem neki. Ő is rámszól mindig, ami jó!
Lényeg a lényeg, fogalmam sincs mire jó ez, de sajnos alapjáraton normálisnak nevezhető emberek fülében is könnyen megmarad és ha valaki nem akar kiszakadni ebből, akkor fel sem tűnik neki, hogy b*zdmegol egy tanárral, ami már gáz.
Ma: 00:18:
Tudod, a stílus maga az ember!
Ma 13:01:
Tudod, ez így hülyeség!
(Már leírtam miért. És az utánam következő is leírta, hogy mennyire környezetfüggő a stílus.)
Előző: Tán nem ismered ezt a mondást? Nem baj.
Ez amúgy az én véleményem is, hülyézhetsz, ha akarsz, tojok rá.
A kérdezővel és a hozzászólások többségével pedig egyetértek.
Ismerem a mondást és hülyeségnek tartom. Nem minden "hétköznapi bölcsesség" hordoz valódi bölcsességet, értéket, tudást, stb. Ezek sokszor felületes, vagy csak részigazságok.
Le lehet érte pontozni, ettől még a lényeg nem változik. És a legfontosabb: nem nekem lesz több gondom az életben, hanem annak, aki ezekkel csinál magának. :)
Mondjuk úgy, hogy az egyenjogúságnak köszönhetően a mai lányok nagyrésze tudat alatt fiú akar lenni. Mivel elvileg "egyenjogúak" vagyunk, de mégis még mindig férfiközpontú világ van, a lányok és a nők a korábbi koroknál jobban igyekeznek férfivá válni. A lányoknál ez abban merül ki, hogy csúnyán beszélnek, isznak, általában eltanulják az össze olyan viselkedésformát, ami egy fiúnál ha nem is helyes, de elfogadott, míg egy lánynak nemcsak undorítóan, de borzalmasan hülyén is áll. Már nem az van, hogy a fiúk durvulnak, a lányok meg szégyenlősen mosolyognak és várják a fehér lovon a herceget. Kedvencem, mikor azt mondják: "a f@szom!"! Ilyenkor néha megkérdezem, hogy "miért, neked hol van olyan?". Bele se gondolnak, hogy ezeket a megjegyzéseket a fiúk találták ki és csak náluk természetes. Senki nem nézi le a lányokat azért, mert lányok, ők tudat alatt ezekkel az eszközökkel próbálnak teljesíteni, mert azt látják, hogy a világban a fiúk/férfiak sikeresebbek, jobban teljesítenek, stb. A lányoknak a természetes szerep az anyaság, a család védelme és gondozása lenne. Hozzáteszem, nyilván ott a baj, hogy ezt a férfiak lenézik, ami óriási hiba. Nincs azzal semmi baj, hogy a férfi dolgozik, a nő pedig a családot tartja egyben, ez így természetes és a nőnek ugyanúgy fizetség járna, mert ő is dolgozik.
A mai lányokról még annyit, hogy szintén megmosolyogtató, hogy a legmenőbb divatokat követők gyakorlatilag fiúknak öltöznek. Kockás ing, fiús cipők, valamint ez a borzalmas karóra, ami nem tudom, miért olyan marha menő, mert szerintem úgy néz ki mintha egy 1995-ös Donald Kacsa magazinból került volna elő, hozzá járó ajándékként. Én utoljára szerintem 8 éves koromban hordtam ilyet, de természetesen a minden divatot követő és apuci-anyuci pénzét szóró tinilányok nyilván jobban tudják, mi a frankó. A karóra amellett, hogy egy bumfordi ocsmány szar, még fiús is, úgyhogy irtó hülyén néz ki. És szerintem az ing sem való egy lánynak. Mondom, mulatságos, hogy ezekkel a mintákkal igyekeznek komolyan vetetni magukat a fiúkkal, bár a dolog nyilván föntről jön. És megjegyzem a fiúk se sokkal különbek, a rózsaszín pólókkal, tarkabarka csőgatyákkal, vékonyított pulcsikkal, középen dekoltált felsőkkel (ettől tényleg a hideg kiráz) meg fülbevalóval. Egyszóval idióta egy világban élünk, mindenki megvan zavarodva, a fiatalok nem tudják, kiről vegyenek példát. Sajnálom őket. Nekem van egy stabil értékrendem és sok elvem, igaz, sok helyen nem vagyok miattuk népszerű, sokan hülyének néznek, de én legalább egy normális utat választottam és nem öltözök Barbie-babának vagy csinálok két hétig tartó műizmokat különböző szerekkel (szarokkal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!