Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan beszéljek a kismama...

Hogyan beszéljek a kismama "barátnőmmel (? ) "?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy van egy kismama, akit itt ismertem meg, ahol jelenleg élünk párommal a munkája miatt (vidék). Kezdetben tök jó volt, hogy valakivel megoszthatom a az élményeimet, kérdezhetek a lányommal kapcsolatban. Igaz neki fia van.

Lényegében elég sokat találkoztunk, mert szeretünk mind a ketten sétálni és 2-3 órákat is megyünk a városban. Ez alatt a fél év alatt sok mindent megtudtunk egymásról és úgy érzem, hogy ő irigyel engem/minket valamilyen szinten. Sokszor érzem a gúnyt a szavában, a sértődést, ha pl. a lányommal kettesben szeretnék elmenni bevásárolni vagy egyszerűen pénzt költeni (jelenleg az esküvőnket szervezem). Sokszor hallgatom tőle, hogy milyen jó nekünk, hogy hónap végén így tudok költekezni. És, hogy ő csak GYES+CSP-t kap meg az van, amit a párja hazahoz, de az elmegy az albérletre.

Elmúlt egy hétben sokszor kaptam meg tőle telefonba, hogy: "Rá már kíváncsi se vagyok?!". Úgy tesz, mintha országos cimborák lennénk vagy minimum legjobb barátnők. Régebben mondtam neki, hogy nem sokára hazaköltözünk. És nemrég felhívott, hogy tudok -e kiadó házat a mi környékünkön vagy arra fele, mert akkor elkezd a párja ott munkát keresni.

7végén elmentünk párommal és a lányunkkal Egerbe egy kicsit kikapcsolódni (1 éve nem voltunk sehol!) és a szemünkre hányta .. célozgatott megint, hogy de jó egyeseknek, hogy ezt is megtehetik.

Egy időben a nemi életük volt az állandó téma. Mindig jött tanácsot kérni, hogy hogyan másszon rá a párjára.

Már - már kiakaszt a közeledése, a ragadása.

Nem azzal van gondom ők nem tehetik meg, hogy elutazzanak valahová vagy, hogy költekezzenek hónap végén. Hanem azzal, hogy már úgy érzem konkrétan élni sem tudok miatta. Olyan mintha minden másodpercemről be kéne számolnom!

Mit tegyek vele? Mit mondjak neki? Megbántani nem akarom, de ez így nem mehet tovább...

2012. jan. 18. 20:16
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem értelek, ha ilyen sokat találkozgattatok régebben, órák hosszat voltatok együtt, a legintimebb dolgaitokat vitattátok meg, már hogy a francba ne hinné azt, hogy jó barátnők vagytok? Más kérdés, hogy ettől még nem kéne ilyen hangnemet megütnie veled.

Szerintem mondd azt neki, mikor legközelebb hív, hogy de jól megy nektek, hogy ennyi pénzt nem sajnáltok telefonálásra. Aztán majd lekopik, ha ezt akarod.

2012. jan. 18. 20:56
 2/3 A kérdező kommentje:
Az, hogy ő beszélt nekem a sexuális életéről/életükről, az számomra nem azt jelenti, hogy bensőséges a kapcsolatunk. Én sosem hoztam fel ezt a témát, mert részemről ez másra nem tartozik csak rám és a páromra. Ha beszélek is valakivel erről, az is a legjobb barátnőm, de vele se részletekbe menőleg... mint ahogy a kismama tette felém.
2012. jan. 18. 21:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogy tudod elviselni a stílusát, anélkül, hogy kiosztanád. Én soha, senkinek sem engedem meg, hogy így beszéljen velem, és én sem szoktam mással. Az én legjobb barátnőmék pl. pénzesebbek nálam, mennek évente külföldre nyaralni, simán kifizetik a drágább technikai kütyüket, míg mi kifejezetten szegénynek számítunk, de egyszer sem voltam rá irigy, nem kértem számon, stb.

Én a helyedben már az első ilyen megnyilvánulásánál ezt mondtam volna: Kisszívem (sajnos ha eldurran az agyam lekezelően szoktam beszélni, de általában megteszi a hatását), egyrészt nem vagy az anyám/apám/kinevezett gondviselő gyámom, hogy elszámolni valóval tartozzak neked. Plusz irigyek csak ostobák szoktak lenni, eddig azt hittem neked több eszed van ennél, de egy biztos: ha velem még egyszer így beszélsz, többet nem hallasz felőlem!

Sajnos az ilyen típusú embereket ennél szebben nem lehet leosztani, mert nem fogják fel, és csak nyomulnak, irigykednek, amivel visszahúznak (pl. téged, ebben az esetben).

(amúgy ha régebben tényleg ennyi időt együtt töltöttetek, joggal hiszi azt, hogy milyen közeli barátnők vagytok)

2012. jan. 18. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!