Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti mennyit fizetnétek egy...

Ti mennyit fizetnétek egy külön tanárért?

Figyelt kérdés
Teszem azt van egy emelt szintű matematika érettségije. Nem járna ki hozzátok, ti se hozzá, hanem egy közti helyen pl könyvtárban találkoznátok. Megérné nektek (vidéken!) 1500 Ft-ot fizetni neki? Tapasztalattal nem rendelkezik.
2012. jan. 18. 19:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Annyi tapasztalatom van, hogy a nyelvtanárom, aki kijárt hozzánk, ő kért 2000ft/óra, ez tavaly volt. De a legfontosabb az, hogy ügyes legyen, jól magyarázzon, akkor megér ezerötöt egy óra.
2012. jan. 18. 20:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Én ennyit csak akkor fizetnék egy tanárnak ha van tapasztalata és képes felkészíteni egy embert akár emelt érettségire is. Én jártam egy magántanárhoz akinek így nagy tapasztalata nem volt és elég rosszul tanította be az anyagot mert ugyanúgy sikerült megbuknom miatta de ő csak 800 Ft-ot kért el óránként. Viszont jártam egy tapasztaltabb tanárhoz aki gimnáziumban tanár ő 1200 at kért el óránként volt amikor többet kellett fizetnem ha túl óráztam ott vagy éppen ő jött el ide ha ott nála nem tudtunk tanulni, és nem azért mondom megérte az árát mert 4 es érettségit hoztam össze év végi 2 es átlaggal magam is meglepődtem rajta de megérte. Szóval ennyit csak akkor fizessetek ha van tapasztalata és tisztában van azzal hogy mit csináltok illetve vagy a tanuló megy hozzá ahol nyugodtan tudnak tanulni vagy a tanár jár hozz, annak nincs értelme hogy közhelyen pl.: könyvtárban tanuljanak mert ott megzavarhatják meg minden, tehát ez nem valami tanácsos.
2012. jan. 18. 20:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs tanári végzettsége, nem járnék hozzá.
2012. jan. 18. 20:15
 4/8 A kérdező kommentje:
nem én kérnék tanárt, nekem már nem kell :D csak azért írtam ki, mert én magam is tanár vagyok (angol) egy ezrest kérek 60 percért és ki szoktam járni (akihez kell). Nem vagyok hivatalos tanár, egy felsőfokú vizsgával rendelkezem. Viszont megemlítettem bnőmnek, hogy van egy 5-es diákom, akinek mintha szüksége lenne matek tanárra. Erre bnőm mindjárt mondta, hogy akkor mondjam a gyereknek, hogy ő elvállalja 1500-ért. Azért érzem ezt soknak, mert ennyiért már lehet kapni hivatásos, tapasztalattal rendelkező tanárt is.
2012. jan. 18. 20:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Személy szerint semennyit, mert olyan sok ismerősöm jön már szívességekkel, hogy általában nem jelent gondot (sem anyagiakat), ha kell valaki magántanár. Viszont általánosságban véve nem mindegy, hogy mit tanít és milyen szinten. Egy általános iskolást korrepetáló, teszem azt gimnazistának max 1000 Ft-ot tartok reálisnak. Középiskolás anyagnál már talán 1500. Egyes egyetemi anyagok tanításáér akár többezret is el tudok képzelni.

Azért egy komoly egyetemi szaktantárgy messze nem úgy honorálandó, mint egy általános iskolai angol vagy matek korrepetálás.

2012. jan. 18. 21:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Akkor kifejtem bővebben. Ha tanárra van szükségem, akkor jó tanárt választok, és annak sokat is hajlandó vagyok fizetni. Én 15 éve vidéken jártam 1500-ért matektanárhoz, aki matematikus (és matektanár, de már nem tanított suliban, csak magán). 15 éve nagyobb pénznek számított az 1500 Ft. Felvételire készített fel, + egyetemen segített vizsgák előtt kicsikét.

Ebben az időben Pesten egy angolóra 2000 Ft körül volt, szintén profitól.

Tanári végzettség nélküli ember nem válaztanák, mert nincs pedagógiai módszerek birtokában, és csak nagyjából van tisztában a követelményekkel. Vagy nagyjából sem. Mert az, hogy neki mit tanítottak, az egy dolog, hogy mi a tananyag, az meg egy másik dolog, és hiába van emelt szintű érettségije, ez nem jelenti az, hogy mindent tud, ami kell. Ha nekem a tudás kell, 500 Ft-ot sem fizetnék, mert pénz- és időpocsékolás.

2012. jan. 18. 22:25
 7/8 anonim válasza:

Nos én is járok magántanárhoz 1000Ft/másfél óra, mondjuk igaz hogy ketten járunk, de elég jó tanár. Aki mögött van tapasztalat.

Van még egy másik "sztár" tanárunk aki 2 óráért kér 4000Ft-ot,vidéken!

2012. jan. 19. 12:12
 8/8 anonim ***** válasza:

az öcsém gimis, nagyon jól beszél angolul, egyetemista srácot tanít 1500/másfél óra.

nekem olyan csávó tanított különmatekot, akinek volt egy műszakis diplomája, előtte életében nem tanított sehol, mégis meglett a 3as matek érettségim, úgy hogy kegyetlenül balga vagyok a matekhoz :D

2012. jan. 19. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!