Mit gondoltok mi szép és mi csúnya Győrben?
Csúnya: a két fenyő a városház téren, a megyeháza épülete, a színház, a Kossuth utca
Szép: a városháza, a Baross út, a Rába part, a Radó sziget, az Aranypart I-II, a Püspökerdő
Szép:
- az, hogy ott lakik két - erdetileg pápai - unokatestvérem, a gyermekeikkel, és az egyik már az unokájával is.
- a Rába-sziget, Püspökerdő, Batthyány-liget, a Városháza, a Baross út, a Rába part és a Barokk épületek általában.
Csúnya:
- Az Egyetem épülete. A kedves hozzászóló definiciója - Ahhoz új, hogy régi legyen, ahhoz régi, hogy szép legyen - fantasztikus. Az a baj, hogy egyhamar nem is korrigálható.
- Nekem is az a véleményem, hogy a Buszpályaudvar és Vasútállomás nem egy modern városhoz méltóak, de ez előbbi - az Egyetemmel ellentétben - lebontható és újjápíthető, a másik - persze sok-sok pénzből átépíthető, csinosítható.
A Megyeházát és a Színházat nem tartom annyira rondának (vagy már megszoktuk.)
Szép lett nagyon a Széchenyi tér iszonyat jó az a szökőkút amit oda csináltak, csak szerintem sok gond lesz vele.
A megyeházánál lévő kút is megújult az is szuper.
A színház, megyeháza miért csúnya? :O Mindegy, itt az én listám:
Szép:
- Megyeháza
- Rábapart és Rába kettős híd
- Színház
- Honvéd liget
- Termálfürdő
- Baross út, illetve a közeli szűk utcák
- Árkád
- Káptalandomb
- Radó-sziget
- Széchényi-tér (Ha úgy nézzük, nem rossz, bár ennél szerintem mindenki többre számított.)
Csúnya:
- Kossuth utca
- Marcalváros
- Vasútállomás
- Vidéki (Buszpályaudvar)
Amúgy nem vagyok győri, de szép város. A vasútállomásra és a vidékire ráférne egy felújítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!