Hogyan menedzseljem az életemet az alábbi problémával?
"A problémáimat sem mondom el senkinek."
Nem feltétlenül baj, nélküled is elég állandóan panaszkodó ember van a világban.
"Azt látom, hogy ettől semmilyen kapcsolatom nincs"
Nem ettől. Nemcsak azzal lehet másokhoz kapcsolódni, ha panaszkodsz. Sőt, azzal lehet a legkevésbé.
"Egyszerűen nem tudom, hogy mit várnak az emberek, hogy mit mondjak nekik, főleg úgy, hogy amit meg néha mondok, azt meg furának találják."
Ha egyből olyasmikkal rontasz rájuk, amiket csak régi barátok osztanak meg egymással (vagy azok se), akkor az "fura"-ságot eredményez.
Konvencionális beszélgetésekkel kell kezdeni és először is közös tevékenységekben kell részt venni, közös élményanyagot felhalmozni.
"Úgy vettem észre, hogy nem nagyon érdekel senkit, amit mondani tudok"
Ha ismerkedni akarsz másokkal, akkor a legkevésbé arra van szükség, hogy mondj valamit. Sokkal többre értékelik, ha jó hallgatóság vagy. Ha érdekelnek más emberek, és meghallgatod őket, kérdéseket teszel fel nekik, és időnként reaglsz rájuk, akkor általában nagyon szimpatikusnak fognak tartani. Aztán ahogy megismered őket, úgyis lesz mondanivalód számukra, ráadásul ők is meghallgatnak, ha meghallgattad őket. A másik, hogy vegyél részt velük közös programokban, legyenek közös élményeitek. Egy harmadik dolog, hogy segíthetsz nekik ebben-abban, de te is kérj tőlük segítséget időnként. (Ez utóbbi fontosságáról sokan nem tudnak.)
Ha viszont végképp nem érdekel téged senki, akkor nem fog menni a barátkozás, de akkor az egész problémád nem is létezik, mert igazából nem is akarsz társaságot.
"ami engem érdekel az valahogy nem érdekel mást."
Egyrészt teljesen kizárt, hogy egyedülálló legyen az érdeklődési köröd, másrészt biztosan nem csak egy dolog tud érdekelni, végül pedig ha lennének barátaid, esetleg bennük is fel tudnád kelteni az érdeklődést eziránt.
"általában nem értik, amit mondani akarok."
Azokban a témákban, amik közösek másokkal, sokkal könnyebb úgy beszélni, hogy mások is értsék. Ezzel kell kezdeni. Aztán ha megtanulod a baráti köröd "nyelvét", és ők is hozzászoknak a tiédhez, tovább lehet lépni. Minden baráti körnek, és minden embernek megvan a maga zsargonja, ami nem 100%-ig érthető a külvilág számára. Egy régi baráti körhöz egy kívülállónak szótár kell.
"Nem érdekelnek a dolgok, amiket csinálnak körülöttem. "
Egy csomó ember van, akit nem érdekelnek a hétköznapok és a small talk. Esetleg őket kell megkeresni. A small talk pedig nem olyasmi, ami önmagáért van, hanem bevezető gesztus minden máshoz. Gondolkodj erről diplomata módjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!