Mit tudtok Toronto-ról? :D
Ismerőseim élnek arra. Azt mesélték, hogy olyan hideg van télen, hogy bemondták a rádióban, hogy aki kimegy az utcára, az a sálat tekerje az arcára, mert 5 perc alatt lefagy a képük.
Azt is mesélték, hogy néha akkora havazás van arrafelé, hogy a bejárati ajtót nem tudták kinyitni. Az ismerősöm az ablakon mászott ki, és úgy tudta csak kiásni az utat az ajtó előtt.
Néhány éve jártunk ott. Modern, kulturált, rendezett, gazdag hely. Rengeteg mindenféle bőrszinű ember van ott. Hatalmas a választék az üzletekben. Jók a kaják.
A kertvárosias részben sok mosómedve van. A városi parkokban hemzsegnek a mókusok!
A kanadaiak általában elég magas életszinvonalon élnek. Kocsija lakása mindnek van.
Az utak minősége fantasztikus. A kátyuról azt se tudják micsoda. Az utak mentén mindenhol parkosítva van, a füvet nyírják, virágokat ültetnek.
Egyszóval jó hely. Ha éppen arra jársz, a Niagarát nézd meg!
Ki akarsz vándorolni?
Ma is rengeteg magyar él ott, kérj tőlük segítséget...
Én csak hallomásból tudom, hogy állítólag sok bevásárlóközpont a föld alá épült, pont az időjárás miatt, legalábbis nagyobb része, több szint ott van.
Tehát télen kb. földalatti életet élnek.
Én már 5 éve élek Torontoban, a férjem és a családja pedig már 25 éve. A téltől nem kell annyira félni, azok a nagy hidegek itt sem mindennaposak, néha meg ki lehet birni a -20 fokot is :) Szinte mindenki kocsival jár úgyis, a tömegközlekedés pedig nagyon jól kiépitett, és egyáltalán nem drága. Mint ahogy a benzin sem. Az idei tél amúgy nagyon enyhe, még hó is alig volt. Én az 5 év alatt egyszer sem láttam 30 cm-nél több havat egyszerre leesni, de apósomnak sem kellett soha kiásnia a családját a házból az elmúlt 25 év alatt :D Ezek a szélsőséges esetek inkább északabbra szoktak előfordulni...
Az utak minőségéről csak annyit, hogy az előző válaszoló nem tudom, merre járt, de igenis vannak kátyúk itt is bőven :)
Tényleg mindenféle ember él itt, sokszor már kinában érzem magam, ők rengetegen vannak, főleg a mi környékünkön. De a világ minden részéről vannak itt.
Én azt mondanám, hogy az átlag életszinvonal nagyon jó Kanadában. Itt is vannak szegények, de őket igencsak segiti az állam, és itt is vannak gazdagok, de itt nincsenek talán akkora különbségek, vagyis talán itt jobban jelen van a középosztály.
Az adórendszer nagyon jó, az áfa max 13%, de van, amire csak 6% (pl gyerekruha, ha jól tudom), és a legtöbb élelmiszerre nincs adó.
Az egészségügyi ellátás mindenkinek ingyenes (aki kanadai lakos). Az egészségügyi rendszerrel vannak problémáim, pl lehetetlen magánorvost találni, egyszerűen nincs magánrendelés, ahová beutaló nélkül el lehetne menni (pl nőgyógyász, vagy ultrahang, belgyógyász, stb), az időpontokra pedig hónapokat kell várni. ER (sürgősségi), ha nem mentő visz be 4-6 óra a minimum várakozás, mire egy orvos lát, én vakbéllel ültem ott 6 órát, majd közölték, hogy 9 után nincs ultrahang, és haza akartak küldeni. Végül kaptam egy ágyat a folyosón, reggel UH, délután műtét, másnap reggel 7kor hazaüldtek... Gyorsan lezavarják a kórházi dolgokat, ne foglalja senki az ágyat :D De egyébként az orvos és nővérek nagyon rendesek, és persze nem ismerik a hálapénz fogalmát :)
Nagyjából ennyi jut eszembe, de ha van még kérdésed, szivesen válaszolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!